Het Nice van Dolberg is het perfecte medicijn voor AS Monaco

AS Monaco heeft voor het eerst dit seizoen een wedstrijd in de Ligue 1 gewonnen. De bevrijdende zege kwam er tegen OGC Nice, waar Kasper Dolberg teleurstelde.

Monaco
Monaco
3 - 1
Nice
Nice

Dolberg had een basisplaats bij de club die een nieuwe impuls heeft gekregen door de overname door INEOS. Nice had vier van zijn eerste zes wedstrijden in de Franse competitie gewonnen en de ex-Ajacied stond na twee optredens op één goal. Tegen Monaco zorgden de bezoekers voor maar weinig gevaar.

De thuisploeg was de bovenliggende partij en kwam in de 29ste minuut op voorsprong na een kort genomen corner. Cesc Fàbregas kreeg de bal bij Aleksandr Golovin en de Rus knalde prachtig raak. Het zo instabiele Monaco kreeg in de 54ste minuut een nieuwe dreun te verwerken. Bij een hoekschop ramde Patrick Burner de bal voorbij Benjamin Lecomte, voor wie er geen houden aan was. Bij de jacht op de 1-2 werd Dolberg al snel gewisseld. Hij had na 64 minuten nul doelpogingen, nul kansen gecreëerd en ook de minste balcontacten van alle veldspelers.

Monaco maakte in de slotfase het verschil dankzij Golovin en Wissam Ben Yedder. Eerste wipte de maker van de 1-0 de bal binnen na een steekpass van Islam Slimani en daarna klopte Ben Yedder van dichtbij Nice-doelman Walter Benítez om zo voor de 3-1 te zorgen. Na drie remises en drie nederlagen heeft Monaco zo eindelijk zijn eerste overwinning binnen. De ploeg staat desondanks nog zeventiende, terwijl Nice vooralsnog de vierde plek in handen heeft.