Het lange wachten is voorbij voor Córdoba én Fortuna Sittard

Reacties

Fortuna Sittard heeft voor het eerst dit seizoen een uitwedstrijd gewonnen in de Eredivisie. Dat was te danken aan een andere primeur: Iñigo Córdoba maakte op bezoek bij FC Volendam zijn eerste goal van dit voetbaljaar (0-1). Daarmee werd hij de matchwinner van een slaapverwekkend duel.

Het lange wachten is voorbij voor Córdoba én Fortuna Sittard
© Pro Shots
FC Volendam
FC Volendam
0 - 1
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard

Volendam won acht van de laatste negen ontmoetingen met Fortuna en ging dan ook vol goede moed het duel van zondagavond in. Veel ogen waren gericht op spits Lequincio Zeefuik, die zijn loopbaan zal gaan vervolgen bij AZ. Het is nog onduidelijk of de aanvaller al deze maand een transfer maakt, en zondag dus zijn afscheidswedstrijd speelde, of dat hij pas in de zomer vertrekt.

Tegen Fortuna kwam Zeefuik nauwelijks in het stuk voor. De negentienjarige spits werd goed in de gaten gehouden door de Limburgse verdedigers, die ook de andere Volendam-spelers frustreerden. De thuisploeg kreeg voor rust geen enkele serieuze kans. Fortuna was iets gevaarlijker, maar ook de mogelijkheden voor de bezoekers zorgden niet voor heel veel opwinding in het Kras Stadion.

Kort in de tweede helft kwam de score dan toch in beweging. Uit een indraaiende voorzet tikte Córdoba bij de tweede paal binnen. De grote vraag daarbij was of de voorzet onderweg werd verlengd of niet: als dat zo was, dan stond Córdoba buitenspel. De VAR keek lang naar de beelden en uiteindelijk werd besloten dat de goal van de Spanjaard kon blijven staan: 0-1.

Voor Córdoba betekende het zijn eerste doelpunt sinds 2 april 2023. Destijds was hij twee keer trefzeker in een 3-1 overwinning op FC Groningen. 

© Pro Shots

Volendam moest in de achtervolging, maar kwam er gewoon niet doorheen. Pas vijf minuten voor tijd kreeg Zeefuik een goede kans: hij kwam echter nét niet bij een scherpe voorzet. Aan de overkant liet Fortuna nog een kans op de 0-2 liggen. Zo werden de aanwezigen in het stadion toch nog even wakker geschud. 

Fortuna, dat in de beker wel al drie keer buitenshuis had gewonnen maar in de competitie nog niet, koestert het resultaat en klimt naar de tiende plek. Volendam blijft voorlaatste staan. De achterstand van de Noord-Hollanders op nummer zestien RKC Waalwijk bedraagt drie punten.

FC Volendam Nederland

Fortuna Sittard Nederland

Fortuna Sittard Nederland

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.