Het hoge woord is eruit: ADO keert terug op 'heilige grond'

Reacties

ADO Den Haag keert terug op het Zuiderpark. Dat heeft de Haagse club bekendgemaakt. De mannenploeg zal volgend seizoen weer op vertrouwde grond gaan trainen.

Het hoge woord is eruit: ADO keert terug op 'heilige grond'
© Pro Shots

ADO trainde vanaf het seizoen 2020/21 op het Prinses Irene Sportpark in Rijswijk, maar het was een wens van zowel ADO als de gemeente Den Haag om weer op het Zuiderpark te trainen, waar de club tot 2007 haar wedstrijden afwerkte. Dat is nu dus gelukt, waardoor ADO in de loop van het seizoen 2024/25 op vertrouwde bodem terugkeert.

'Het is geweldig dat we met de mannenselectie weer terug mogen keren naar het hart van de stad, terug op heilige grond', aldus een blije ADO-directeur Natascha van Grisven-Admiraal. 'De rijke historie die de club hier kent, zorgt er niet alleen voor dat men zich verbonden voelt met onze club, maar ook met de stad Den Haag en haar inwoners. Daarnaast is één van de eerste stappen om de 'ADO-familie' ook weer fysiek bij elkaar te brengen. Doordat de mannen weer in het Zuiderpark gaan trainen is de symbolische doorgang van de jeugd naar het eerste elftal eveneens weer terug. Uiteraard blijft het de wens van ADO Den Haag om alle teams weer bij elkaar te brengen.'

Ook sportwethouder Hilbert Bredemeijer is verheugd met het nieuws. 'Ik ben enorm trots dat de trainingen terugkeren naar deze iconische grond. Juist omdat een voetbalclub als ADO Den Haag bewoners verbindt en Haagse jongeren inspireert om ook te gaan sporten, is het geweldig dat supporters zo op de fiets naar de training kunnen. Ook is het goed nieuws dat de meer dan 100 jaar oude voetbalclub HDV in goed overleg een mooie toekomst tegemoet gaat op een nieuwe locatie.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.