Het geluk van de kampioen? Suárez redder in nood voor Atlético

Atlético Madrid is zondag ontsnapt aan een vervelende misstap bij Alavés. Vlak voor tijd zorgde een intikker van Luis Suárez toch nog voor de volle buit voor de hoofdstedelingen.

Alavés
Alavés
1 - 2
Atlético Madrid

Atlético was vlak voor rust op voorsprong gekomen via Marcos Llorente, die van rechts naar binnen kwam en net buiten het strafschopgebied uithaalde. Zijn schot werd aangeraakt en daardoor was Alavés-keeper Fernando Pacheco kansloos. Voor Llorente betekende het alweer zijn zevende goal van dit seizoen (alle competities) en daarmee is hij de meest scorende middenvelder van alle teams in La Liga.

De treffer van Llorente leek lange tijd beslissend te gaan worden: zeker toen Alavés in de tweede helft met een man minder kwam te staan, na een overtreding van Victor Laguardia op Thomas Lemar. De tackle werd in eerste instantie bestraft met geel, maar de VAR greep in, waardoor Laguardia moest inrukken. Atlético dacht de wedstrijd hierna simpel te kunnen uitspelen.

Een eigen doelpunt van Felipe zorgde toch nog voor angstzweet. De verdediger van Atlético probeerde zes minuten voor tijd een lage voorzet onschadelijk te maken, maar ramde de bal langs de kansloze Jan Oblak. Daardoor moest Atlético opnieuw beginnen, met nauwelijks minuten over op de klok. Vlak voor tijd kwam toch nog alles goed voor de lijstaanvoerder.

Suárez zorgde voor een Madrileense vreugde-explosie. De spits stond bij de tweede paal te wachten en werd gevonden door João Félix, waarna het een koud kunstje was om de 1-2 binnen te tikken. Atlético staat nu weer twee punten voor op Real Madrid en heeft bovendien nog twee wedstrijden minder gespeeld dan zijn stadgenoot.