Het geheim van Sparta: Seuntjens geeft een inkijkje

Reacties

Er wordt veel gesproken over het goede spel van Feyenoord en de koppositie van de Rotterdammers, maar daaronder mag Sparta Rotterdam als de verrassing van het seizoen absoluut niet ontbreken. Vorig seizoen bijna gedegradeerd en dit seizoen strijden om een Europees ticket. Ralf Seuntjens traint sinds enkele maanden mee bij de revelatie van het seizoen en kon een inkijkje geven in wat het geheim is van Sparta.

Het geheim van Sparta: Seuntjens geeft een inkijkje
© ESPN
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam
4 - 0
sc Heerenveen
sc Heerenveen

Seuntjens schoof zondag aan in het ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie en daarin werd hem gevraagd naar Sparta en trainer Maurice Steijn. 'Hij is gewoon top. Sparta is ook een leuke groep met allemaal aardige gasten', vertelde Seuntjens over de club die hij deze maand gaat verlaten. De van kanker herstelde voetballer werkte bij Sparta aan zijn herstel en gaat dat voortzetten bij zijn werkgever in Japan.

Ook zaterdag liet Sparta weer zien waarom het bovenin meedraait dit seizoen. SC Heerenveen werd met liefst 4-0 verslagen. 'Ik heb toevallig een concreet voorbeeld van de wedstrijd tegen SC Heerenveen', kon Seuntjens een glimlach bijna niet onderdrukken. 'We hadden vrijdag tactische training en ik deed mee bij de 'tegenstander'. Steijn zei tegen Shurandy Sambo dat hij alleen moest aanvallen, omdat zijn tegenstander Osame Sahraoui dan alleen achter hem aan zou gaan.'

Met die instructie ging Sambo aan de slag, maar volgens Seuntjens had hij niet lang nodig om Steijn te overtuigen. 'We waren twee of drie minuten bezig en toen maakten ze een goal. Steijn floot meteen af en zei dat hij genoeg had gezien. Hij zei dat als we dit mee zouden nemen, we de pot zouden pakken. Hij is heel helder en geeft duidelijke opdrachten mee', komt Seuntjens met een verklaring van het succes.

In zijn (korte) tijd bij Sparta sprak VI met Seuntjens.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.