Het frustrerende halfjaar van Gouweleeuw: 'Vooral de manier waarop...'

Reacties

Jeffrey Gouweleeuw kwam dit seizoen de topvijf binnen van Nederlanders met de meeste wedstrijden in de Bundesliga, maar zijn toekomst bij FC Augsburg hing aan een zijden draadje. Dit terwijl Gouweleeuw zelf al dacht aan zijn carrière bij Augsburg ná het voetbal. De Nederlandse mandekker kijkt terug op een roerige periode.

Het frustrerende halfjaar van Gouweleeuw: 'Vooral de manier waarop...'
© Pro Shots

Bij Kicker beschrijven ze de gemoedstoestand van Gouweleeuw in het afgelopen halfjaar. 'Hij bleef lange tijd stil en keek liever naar het gras dan naar de zijkant van het veld, om de wachtende verslaggevers te ontwijken.' Gouweleeuw had het moeilijk met het besluit van Augsburg om zijn aflopende contract niet te verlengen.

Een halfjaar geleden, in juli, vertelde toenmalig directeur Stefan Reuter aan Gouweleeuw dat zijn aflopende contract niet verlengd zou worden en koos trainer Enrico Maassen een andere aanvoerder. Sindsdien is er veel veranderd. Maassen werd vervangen en Reuter schoof omlaag in de hiërarchie. Inmiddels heeft Gouweleeuw een handtekening gezet onder een nieuw contract, tot medio 2025.

Jeffrey Gouweleeuw in gesprek met Jess Thorup, de nieuwe coach van FC Augsburg.
© Pro Shots
Jeffrey Gouweleeuw in gesprek met Jess Thorup, de nieuwe coach van FC Augsburg.

'Er is natuurlijk veel gebeurd in de zomer, sinds de nieuwe coach er is gaat het goed. Ik had een goed gesprek met de nieuwe leiding en dacht dat ik toch nog door kon gaan bij deze club', vertelt Gouweleeuw tegen Kicker. 'Ik was verrast dat ze mijn contract niet wilden verlengen, omdat me verteld was dat ze dit wel gingen doen. Het besluit was niet het probleem, want dat is de voetballerij, maar de manier waarop was wel een probleem.'

De 32-jarige Gouweleeuw werd voorgeschoteld dat zijn contract verlengd zou worden en zelfs meer dan dat. 'Je krijgt te horen dat ze het zich kunnen voorstellen dat je hier tot het einde van je carrière blijft en ook daarna. En ineens komt er het tegenovergestelde uit. Dat is natuurlijk erg verrassend. Ik had een paar dagen nodig om het besef in te laten dalen en toen besloot ik dat ik geen aanvoerder meer wilde zijn onder de trainer van toen (Maassen, red.).'

Onder een nieuwe leiding kwam het dus allemaal goed voor Gouweleeuw. Hij tekende voor een jaar bij, plus een optie voor een extra jaar. Inmiddels staat hij op 210 wedstrijden in de Bundesliga, slechts vier Nederlanders kwamen tot meer duels op het hoogste niveau. Gouweleeuw speelde in Nederland voor SC Heerenveen en AZ.


De tien Nederlanders met de meeste duels in de Bundesliga

Speler Duels in Bundesliga Club(s)
Heinz van Haaren 249 MSV Duisburg/Schalke 04
Dick van Burik 245 Hertha BSC
Willi Lippens 242 RW Essen/Borussia Dortmund
Rob Reekers 219 VfL Bochum
Jeffrey Gouweleeuw 210 FC Augsburg
Kees Bregman 203 MSV Duisburg/Arminia Bielefeld
Arjen Robben 201 Bayern München
Paul Verhaegh 189 FC Augsburg/VfL Wolfsburg
Frank Verlaat 185 VfB Stuttgart/Werder Bremen
Klaas-Jan Huntelaar 184 Schalke 04
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.