Het bijzondere werk van Inzaghi bij Lazio blijft niet onopgemerkt

Reacties

Bayern München bleek midweeks in de Champions League simpelweg een maat te groot, maar dat neemt niet weg dat Simone Inzaghi met iets bijzonders bezig is bij Lazio. De succesvolle manager probeert in de voetsporen van enkele grootheden om zijn ploeg dit seizoen opnieuw naar het miljardenbal te gidsen.

Het bijzondere werk van Inzaghi bij Lazio blijft niet onopgemerkt
© Pro Shots
Bologna
Bologna
2 - 0
Lazio
Lazio

Als er iemand weet hoe het werkt bij Lazio, dan is het Inzaghi wel. Het jongere broertje van AC Milan-icoon (en huidig Benevento-trainer) Filippo heeft blauw bloed door zijn aderen stromen, en dan bedoelen we hier niet dat hij van adel is. Als spits kwam Inzaghi in 1999 binnen bij Lazio en in zijn eerste seizoen bij de club werd meteen de Scudetto gewonnen. Het succes van 21 jaar geleden is nog altijd het laatste kampioenschap uit de historie van i Biancocelesti.

© Pro Shots

Inzaghi bleef in totaal elf jaar speler van Lazio, dat de spits in deze periode wel twee keer verhuurde, en sloot zijn loopbaan in 2010 bij de hoofdstedelingen af. Afscheid nemen deed hij niet: Inzaghi bleef verbonden aan Lazio, waar hij in de jeugdopleiding zijn eerste stappen in een trainersloopbaan zette. De voormalig spits was succesvol en maakte in april 2016 de overstap naar het eerste elftal. Als interim-trainer, na het ontslag van Stefano Pioli, bracht Inzaghi het seizoen tot een goed einde.

Het was de bedoeling dat Marcelo Bielsa het stokje vervolgens zou overnemen. De komst van de Argentijnse manager werd wereldkundig gemaakt, maar nog geen twee dagen later liet Bielsa weten dat hij toch niet zou komen. Volgens El Loco werden beloftes over het aantrekken van nieuwe spelers niet nagekomen en dan hoefde het voor hem niet meer. De clubleiding van Lazio woedend, Inzaghi dolgelukkig. Door de afzegging van Bielsa mocht hij alsnog de hoofdtrainer blijven.

Inzaghi kon gaan bouwen en boekte successen. Terugkeren in de Champions League was het grote doel en deze missie mislukte in het tweede seizoen maar net, toen Lazio pas op de laatste speeldag door een 2-3 nederlaag tegen Internazionale buiten de topvier kukelde. Voor dit duel was er nog veel te doen geweest rondom Stefan de Vrij. Na het mislopen van het Champions League-ticket volgde in de competitie een teleurstellend tussenjaar (achtste), maar werd wel de Coppa Italia gewonnen. In december volgde de Supercoppa Italiana; een paar maanden later finishte Lazio als vierde in de Serie A. De doelstelling was bereikt; de Champions League keerde terug.

Voor dit seizoen is het doel opnieuw om de Europese miljoenen veilig te stellen en Lazio is daarvoor goed op weg. Afgelopen weekend werd er nog met 1-0 gewonnen van Sampdoria en voor Inzaghi betekende dat zijn honderdste competitiezege als manager van Lazio. Hij had daar slechts 181 duels voor nodig en komt daarmee in de Serie A-boeken terecht. De enige coaches die nog sneller tot honderd competitieoverwinningen kwamen in de Italiaanse competitie waren Fabio Capello (180), Maurizio Sarri (169) en Antonio Conte (145).

Het moge duidelijk zijn dat men bij Lazio erg tevreden is over Inzaghi en dat zal ook worden beloond. Volgens Italiaanse media naderen de club en trainer een akkoord over een nieuw contract, tot medio 2023 met een optie voor een extra jaar, en daarbij een flinke salarisverhoging. De supporters kunnen hun geluk niet op. Met Inzaghi aan het roer ziet de wereld er goed uit.

De 24ste speelronde in de Serie A:


Za 27 feb. 2021

Zo 28 feb. 2021

Vanwege een coronauitbraak is Torino - Sassuolo verplaatst naar 17 maart.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.