Het Bayern München van Oostenrijk: RB Salzburg zit op een totaal ander niveau

Reacties

Red Bull Salzburg heeft de verkoop van doelpuntensensatie Patson Daka aan Leicester City woensdag afgerond. Met de zoveelste uitgaande toptransfer bewijst het 'Bayern München van Oostenrijk' opnieuw op een volledig ander niveau te zitten dan zijn competitiegenoten.

Het Bayern München van Oostenrijk: RB Salzburg zit op een totaal ander niveau
© Pro Shots

Salzburg is zowel op sportief als financieel gebied een maat te groot voor de rest van de Oostenrijkste Bundesliga. Die Roten Bullen werden in het afgelopen seizoen al voor het achtste jaar op rij kampioen en Daka had met 27 doelpunten uit 28 wedstrijden een groot aandeel in dat succes. De Zambiaan kondigde eerder deze week al zijn transfer naar Leicester City aan en heeft woensdag zijn handtekening gezet onder een vijfjarig contract in het King Power Stadium.

Leicester City betaalt ongeveer 26 miljoen euro voor Daka, die hiermee de vijfde speler is die voor minstens twintig miljoen euro wordt verkocht door Salzburg. Naby Keïta is met een transfersom van bijna dertig miljoen euro nog altijd de recordverkoop van Salzburg: de huidige Liverpool-middenvelder ging in de zomer van 2017 naar RB Leipzig, dat nauw samenwerkt met Salzburg en de clubkas van de Oostenrijkers al vaker spekte.

duurste uitgaande transfers RB Salzburg

Naam Naar Bedrag
01. Naby Keïta RB Leipzig (DUI) 29,75 miljoen
02. Patson Daka Leicester City (ENG) 26 miljoen
03. Sadio Mané Southampton (ENG) 23 miljoen
04. Erling Haaland Borussia Dortmund (DUI) 20 miljoen
-- Dominik Szoboszlai RB Leipzig (DUI) 20 miljoen
06. Amadou Haidara RB Leipzig (DUI) 19 miljoen
-- Duje Caleta-Car Olympique Marseille 19 miljoen
08. Dayot Upamecano RB Leipzig (DUI) 18,5 miljoen

De concurrentie kan simpelweg niet tippen aan de transfercijfers van Salzburg. De duurste uitgaande transfer van Rapid Wien is bijvoorbeeld Maximilian Wöber, die in 2017 voor ongeveer acht miljoen euro naar Ajax ging. Salzburg, overigens de huidige werkgever van Wöber, heeft liefst 21 spelers gehad die voor meer geld naar een andere club vertrokken.

recordtransfers oostenrijkse bundesliga-clubs

Club Speler Bedrag
01. RB Salzburg Naby Keïta 29,75 miljoen
02. Rapid Wien Maximilian Wöber 8,1 miljoen
03. Austria Wien Omer Damari 7 miljoen
04. Wolfsberger AC Shon Weissman 4 miljoen
05. LASK Linz Joao Victor 3,5 miljoen

Daka is dus de volgende speler die zorgt voor een nog grotere financiële voorsprong van Salzburg op de rest. De aanvaller staat te popelen om te beginnen bij Leicester. 'Het is altijd mijn droom geweest om in de Premier League te spelen en ik kan niet wachten op wat komen gaat', zegt de aanvaller. 'Leicester City voelt als de perfecte club voor mij, want hier kan ik om de prijzen gaan spelen. Het zal niet gemakkelijk worden, maar ik ben klaar voor deze nieuwe uitdaging.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.