Het aandeel van Vanenburg en Witschge in de ontwikkeling van Edson Álvarez

Reacties

Erik ten Hag is erg te spreken over de ontwikkeling die Edson Álvarez doormaakt. De Mexicaan is niet meer weg te denken van het Ajax-middenveld: zeker nu hij ook steeds meer comfortabel aan de bal lijkt te worden. Álvarez heeft daar in de afgelopen periode behoorlijk in geïnvesteerd.

Het aandeel van Vanenburg en Witschge in de ontwikkeling van Edson Álvarez
© Pro Shots
Ajax
Ajax
3 - 0
FC Groningen
FC Groningen

De inmiddels 23-jarige Álvarez is bezig aan zijn derde seizoen bij Ajax, dat de verdediger annex middenvelder in de zomer van 2019 voor vijftien miljoen euro ophaalde bij CF América. De topaankoop is in Amsterdam vooral op het middenveld gebruikt, maar kreeg in zijn eerste twee jaar te maken met de nodige kritiek. Álvarez moet het niet van een fluwelen balbehandeling hebben en werd daarom door velen niet als een 'Ajax-voetballer' gezien.

Álvarez liet zich niet uit het veld slaan, knokte zich terug in de Ajax-basis en is inmiddels een zeer belangrijke schakel in het team van Ten Hag. De coach werd er zaterdag op de persconferentie na afloop van het duel met FC Groningen mee geconfronteerd dat het erop lijkt alsof Álvarez een stuk beter bevriend is geraakt met de bal. Ten Hag heeft daar ook progressie in gezien. 'En ik denk dat iedereen dat nu ziet', zei de oefenmeester over de ontwikkeling van Álvarez. 

De Mexicaan heeft volgens zijn trainer duidelijk stappen gemaakt. 'Dat heeft te maken met oriëntatie, dat doet hij steeds beter, maar zeker ook met techniek. Hij is daar met de skilltrainers, zoals bijvoorbeeld Gerald Vanenburg en Richard Witschge, veel mee aan de slag geweest. En je ziet hem groeien, dat vind ik hartstikke mooi. Hij wil er ook veel tijd in steken. Edson heeft een geweldige mentaliteit om te verbeteren en om te winnen.'

Álvarez beaamde dat hij veel heeft aan de extra trainingen met Vanenburg en Witschge. 'Ik moet aan de bal nog beter worden', zei hij. 'Dat heb ik al behoorlijk verbeterd, maar het is nog steeds een punt waar ik aan moet werken. Ik weet heel goed wat ik nog moet verbeteren en daar werk ik graag aan. Als het kan blijf ik op trainingsdagen graag langer bij de club om aan mezelf te werken. Ik merk inderdaad dat ik beter word van al het werk dat ik erin heb gestopt.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.