Heskey verklaart Engels debacle: 'Je ziet wat er dan gebeurt'

Reacties

Voormalig spits Emile Heskey vindt dat er teveel druk op de Engelse internationals wordt gelegd. Het verwachtingspatroon is te hoog volgens de 62-voudig international.

Heskey verklaart Engels debacle: 'Je ziet wat er dan gebeurt'
© Imago

Dit sprak de Engelsman uit bij Stats Perform na een interlandperiode waarin Engeland verloor van Italië en een punt pakte tegen Duitsland. Dit was niet voldoende om degradatie uit de Nations League A te voorkomen. 'Ik vond het geweldig om te zien hoe ze terugkwamen van een 0-2 achterstand', doelt Heskey op de wedstrijd tegen Duitsland. Ze vochten, terwijl ze net zo makkelijk op hadden kunnen geven.'

Het is een van de weinige positieve punten die aangestipt kunnen worden. 'Wat mij altijd gefascineerd heeft in het voetbal: we leggen geen druk op spelers en ze halen de finale, daarna komt er veel druk op de schouders te staan en dan zie je wat er gebeurt', wijst Heskey op het verschil tussen de prestatie van The Three Lions op het afgelopen EK en in de Nations League.

Toch begrijpt Heskey dat er kritiek is op het nationale elftal en bondscoach Gareth Southgate. 'Als je niet goed speelt, is de kritiek terecht. Daar moeten ze nu mee omgaan en ze moeten het accepteren. Het gaat er juist om of je veerkracht toont. Je bent niet van de ene op de andere dag een slechte speler, dat geldt ook niet voor de bondscoach.'

Het gevoel bij Engeland is in ieder geval niet goed richting het WK. Op 21 november spelen de Engelsen de eerste groepswedstrijd tegen Iran, daarna zijn Amerika en Wales de tegenstanders.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.