Hertha BSC en VfB Stuttgart beginnen met uitzege

De rentree van Borussia Mönchengladbach in de Bundesliga is uitgelopen op een teleurstelling. VfB Stuttgart gaf een lesje in doelmatigheid. Hertha BSC zegevierde op bezoek bij Eintracht Frankfurt.

Borussia Mönchengladbach-VfB Stuttgart 1-3Waar de thuisclub verzorgd voetbal speelde, maakten de gasten de doelpunten. Bij de rust leidde Suttgart al met 0-3. Thomas Hitzlsperger opende de score met een schot met links, tien minuten later verdubbelde Ciprian Marica de score en Mario Gomez (foto) zorgde ervoor dat de gasten de buit al na 45 minuten binnen hadden.

Na rust zag trainer Jos Luhukay zijn ploeg iets minder naïef spelen. Rob Friend bracht Die Fohlen terug tot 1-3, maar Borussia kreeg nooit meer zicht op een goed resultaat. Bij de thuisclub begonnen de Nederlanders Roel Brouwers en Patrick Paauwe in de basis.

Eintracht Frankfurt-Hertha BSC 0-2Frankfurt en Hertha waren aan elkaar gewaagd, maar het verschil was dat de gasten doelgevaar wisten te stichten en dat de thuisclub nauwelijks kansen creëerde. Vlak voor rust opende Raffael de score voor Hertha na een goede combinatie met Marko Pantelic, die ook aan de basis stond van de 0-2. Patrick Ebert besliste de wedstrijd door doelman Oka Nikolov kansloos te laten na een counter.