Herstelde Avdic moet wedijveren met stand-in Weghorst

Reacties

Tegen NAC Breda leek hij niet echt gemist (6-1 zege), maar Denni Avdic is deze week terug op het trainingsveld van Heracles Almelo. De hekkensluiter van de Eredivisie heeft nog niet veel kunnen genieten van de AZ-huurling.

Herstelde Avdic moet wedijveren met stand-in Weghorst

De 26-jarige spits (foto) onderging een maand geleden een meniscusoperatie. De bedoeling is dat de Zweed volgende week dinsdag in een oefenwedstrijd van de beloften tegen SC Cambuur zijn rentree viert. Als Avdic die test doorstaat, kan hij de zaterdag erna behoren tot de selectie voor het uitduel met Feyenoord.

Avdic werd eind augustus door Heracles voor de rest van dit seizoen gehuurd van AZ, maar raakte al snel geblesseerd. Die kwetsuur had wel de ontbolstering van Wout Weghorst (22) tot gevolg. De boomlange spits kwam afgelopen zomer over van FC Emmen met het idee dat hij in de schaduw van een ervaren aanvaller moest rijpen.

Na het wegvallen van Avdic kwam Weghorst in het basisteam van Stegeman en die kans greep hij met beide handen aan. De spits scoorde tegen Ajax, FC Twente en NAC Breda, en werd opgenomen in de definitieve selectie van Jong Oranje dat deze week tegen Portugal plaatsing voor het EK kan afdwingen. 'Wout heeft deze uitverkiezing zelf afgedwongen', meent Stegeman tegen Voetbal International. 'Hij moet waken voor overbelasting, maar we hebben hem met plezier laten gaan. Wout traint en speelt met de beste Nederlandse voetballers van zijn generatie. Een betere leerschool is er momenteel niet voor hem.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.