Heracles haalt gram op NAC met eerste zege in 189 dagen

Heracles Almelo heeft zijn eerste overwinning van dit seizoen binnen. Thuis tegen NAC Breda speelden de Almeloërs de frustratie van zich af: 6-1. Het is de eerste competitiezege van de Tukkers sinds 29 maart, toen degradant NEC met 2-1 klop kreeg.

Een onhandige actie van Jelle ten Rouwelaar bracht Heracles in een zetel. In de negende minuut van de wedstrijd bracht de doelman van NAC spits Wout Weghorst van Heracles totaal onnodig ten val, met een strafschop tot gevolg. Dat buitenkansje werd benut door Jeroen Veldmate.

De vroege openingstreffer gaf Heracles vleugels. Tien minuten later verdubbelde de thuisploeg de voorsprong door middel van een prachtig afstandsschot van Thomas Bruns. NAC-spits Stipe Perica gooide in de 28ste minuut definitief de glazen van de Bredanaars in. Hij ging op het bovenbeen van de liggende Simon Cziommer staan en kreeg volledig terecht rood voor de smerige overtreding. De nekslag voor NAC volgde in de veertigste minuut. Bruns zette Weghorst vrij voor Ten Rouwelaar en de frontman van Heracles liet zijn derde competitiegoal van het seizoen noteren: 3-0.

Schade
In ondertal was er na de pauze geen redden meer aan voor NAC. De Brabanders probeerden de schade enigszins te beperken, maar incasseerden in de 64ste minuut opnieuw een doelpunt. Joey Pelupessy maakte zijn eerste doelpunt in de Eredivisie vanaf de rand van het strafschopgebied. Het doelpunt van invaller Mats Seuntjens in het laatste kwartier was voor de gasten een schrale troost, want het allermooiste doelpunt had Heracles voor het laatst bewaard. Illias Bel Hassani krulde de bal in de 83ste minuut namelijk met links in de verre kruising. Jaroslav Navratil maakte in de extra tijd zelfs nog de 6-1.

Met de overwinning voorkomt Heracles dat het een negatief record evenaart. Als de club opnieuw had verloren, was het in een rijtje terechtgekomen met MVV en FC Volendam, die als enige ooit acht keer op rij verloren aan het begin van een seizoen. De problemen in Almelo zijn echter nog lang niet voorbij. Heracles blijft achttiende en het gat met de veilige vijftiende plaats van NAC bedraagt vijf punten. Wel zijn nummer zestien Go Ahead Eagles en zeventien FC Dordrecht (allebei vijf punten) binnen bereik.