Heroïsch optreden Pochettino als inspiratie voor Spurs tegen Ajax

Reacties

Manager Mauricio Pochettino heeft nog maar eens benadrukt dat Tottenham Hotspur woensdag in de return tegen Ajax uit een ander vaatje moet tappen, wil het na de 1-0 nederlaag op eigen veld nog doorstoten naar de Champions League-finale.

Heroïsch optreden Pochettino als inspiratie voor Spurs tegen Ajax
Ajax
Ajax
2 - 3
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

Pochettino was vooral over het eerste half uur van zijn ploeg, waarin Ajax dankzij een doelpunt van Donny van de Beek uiteindelijk het enige doelpunt van het heenduel maakte, niet te spreken. Afgelopen week wees de Argentijn al op het gebrek aan verlangen en maakte daarbij de vergelijking met Lionel Messi. Dit keer gebruikte de voormalige verdediger een voorbeeld uit zijn tijd als speler.

De oud-international van Argentinië was in 1992 namelijk speler van Newell's Old Boys toen die club onder leiding van de legendarische trainer Marcelo Bielsa de finale van de Copa Libertadores haalde. De manier waarop dat gebeurde tegen de Colombiaanse club América de Calí, middels de langste penaltyreeks in de historie van de Zuid-Amerikaanse equivalent van de Champions League, is Pochettino altijd bijgebleven.

'Het was crazy', haalde de manager van Spurs herinneringen op in gesprek met Engelse media. 'Ik herinner me deze wedstrijd nog goed, omdat niemand meer in ons geloofde. Zij waren de favorieten, alles was al geregeld', blikte Pochettino, destijds pas twintig jaar oud, terug op de beroemde return, die na de 1-1 in Argentinië opnieuw een 1-1 gelijkspel opleverde. Newell's Old Boys won de thriller vervolgens na penalty's: 11-10.

Ajax gaat voor grootste stunt in de Champions League ooit

'Ik herinner me deze halve finale nog goed, omdat we zo dapper waren', vervolgde Pochettino zijn relaas. 'Al speelden we eigenlijk niet zo dapper! Want nadat we vroeg hadden gescoord, parkeerden we de bus en probeerden we op de counter te spelen. We stonden de hele tijd te verdedigen, maar het was een geweldige wedstrijd. Volgens mij namen we 26 strafschoppen, het was de langste penaltyserie in de Libertadores-historie.'

Volgens Pochettino is de historische wedstrijd, waarin hij zelf de openingstreffer maakte uit een kopbal maar vervolgens een van de penalty's miste door de bal huizenhoog over te schieten, een voorbeeld van hoe Spurs woensdag moet aantreden in de Johan Cruijff Arena om de 1-0 achterstand alsnog te reparen. 'Alles is mogelijk. Alles is mogelijk als je dapper speelt en met een winnaarsmentaliteit het veld op gaat. Dat is het belangrijkste.'

Mauricio Pochettino, hier tijdens het WK 2002, was in zijn tijd als speler een sobere verdediger die twintig interlands speelde voor Argentinië. Hij speelde achtereenvolgens voor Newell's Old Boys (1989-94), Espanyol (1994-2001), Paris Saint-Germain (2001-03), Girondins Bordeaux (2003-04) en nogmaals Espanyol (2004-06).
Mauricio Pochettino, hier tijdens het WK 2002, was in zijn tijd als speler een sobere verdediger die twintig interlands speelde voor Argentinië. Hij speelde achtereenvolgens voor Newell's Old Boys (1989-94), Espanyol (1994-2001), Paris Saint-Germain (2001-03), Girondins Bordeaux (2003-04) en nogmaals Espanyol (2004-06).

En dat is precies wat er afgelopen dinsdag niet gebeurde in de eerste ontmoeting met Ajax, aldus Pochettino. 'Ik denk dat iedereen - jullie, de fans, maar vooral de spelers - de teleurstelling voelde, omdat we niet aan de wedstrijd begonnen alsof het een halve finale in de Champions League was. We vertaalden die emotie niet naar het veld. Daarom waren we, heel, heel teleurgesteld na afloop van de eerste wedstrijd.'

Overigens zou Pochettino na zijn heroïsche optreden met Newell's Old Boys, waar Gerardo Tata Martino (de latere trainer van Barcelona) destijds de aanvoerder was, in de halve finale van de Copa Libertadores uiteindelijk met lege handen achterblijven. In de finale zou de Braziliaanse club São Paulo over twee wedstrijden te sterk blijken. Opnieuw moesten strafschoppen de beslissing brengen: 3-2.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.