Hernieuwd Heerenveen legt ook Fortuna over de knie

Reacties

SC Heerenveen heeft zaterdag de goede start van het seizoen een vervolg gegeven. Fortuna Sittard was op eigen veld niet opgewassen tegen de Friese dadendrang.

Hernieuwd Heerenveen legt ook Fortuna over de knie
© Pro Shots
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard
1 - 3
sc Heerenveen
sc Heerenveen

Een beroerde voorbereiding en een erg magere selectie hadden de verwachtingen voor de start van de Eredivisie in Heerenveen flink naar beneden gebracht. Maar na twee speelrondes is de Friese club de trotse (mede)koploper van de Eredivisie met de maximale score van zes punten.

Vorige week werd Willem II verrast, dit keer was het Fortuna Sittard dat eraan moest geloven. De Limburgse gastheren waren na ruim een half uur eigenlijk al uitgespeeld na drie goals van Heerenveen.

De openingstreffer na een kwartier was fraai uitgespeeld. Mitchell van Bergen stoomde op aan de linkerkant en bracht de bal voor. Henk Veerman legde de bal terug op Oliver Batista Meier, die vervolgens met een bekeken schot de score opende.

De Bayerrn München-huurling bracht de Fortuna-defensie meer in verlegenheid. In de 29ste minuut stopte Roel Janssen hem met een overtreding, die resulteerde in een strafschop. Joey Veerman toonde zich vanaf elf meter koelbloedig. De genadeklap volgde in de 34ste minuut, toen Henk Veerman de bal na voorbereidend werk van Arjen van der Heide in het dak van het Limburgse doel joeg.

In de 72ste minuut zag Fortuna de pogingen na rust om de schade in ieder geval wat te beperken resulteren in de treffer van Sebastian Polter. Het kon de stemming bij Heerenveen niet echt verpesten. Want de perfecte start van het seizoen en de entree Pawel Bochniewicz, Batista Meier, Ullyses Llanez en Jan Paul van Hecke in de week voor de eerste speelronde hebben de dramatische voorbereiding helemaal doen vergeten.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
4
2
102-23
+79
88
2
PSV
34
21
9
4
74-35
+39
72
3
AZ
34
21
8
5
75-41
+34
71
4
Vitesse
34
18
7
9
52-38
+14
61
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Fortuna Sittard
Meer over Fortuna Sittard
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.