Herkansing lonkt voor Cillessen: piepjonge concurrent blundert opnieuw

Reacties

Voor Jasper Cillessen lonkt een herkansing bij Valencia. Zijn concurrent Giorgi Mamardashvili begon ijzersterk aan het seizoen, maar ging woensdag tijdens het uitduel met Sevilla opnieuw nadrukkelijk in de fout.

Herkansing lonkt voor Cillessen: piepjonge concurrent blundert opnieuw
© Pro Shots
Sevilla
Sevilla
3 - 1
Valencia
Valencia

Cillessen heeft een aantal beroerde maanden achter de rug. De 32-jarige sluitpost zag het EK tot zijn eigen verrassing aan zijn neus voorbij gaan en sprak van 'een enorme klap die heel lang zal nadreunen'. Tot overmaat van ramp bombardeerde José Bordalás de piepjonge Georgiër Mamardashvili prompt tot eerste doelman bij Valencia. Dat terwijl de nieuwe oefenmeester voor aanvang van het seizoen nog zijn vertrouwen had uitgesproken in Cillessen, maar een spierblessure gooide roet in het eten voor de Nederlander.

Mamardashvili, die volgende week 21 jaar wordt, schitterde in de eerste drie wedstrijden bij Valencia en hoefde maar een treffer te incasseren. Daarna kwam de klad erin. Op bezoek bij Osasuna gumde de VAR een fout van de Georgiër nog uit vanwege een overtreding van een Osasuna-aanvaller. Tegen Real Madrid luidde Mamardashvili de comeback van De Koninklijke in door een terugspeelbal slecht te verwerken, waarna Karim Benzema kon profiteren.

In de fout
In het uitduel met Sevilla zag de doelman er niet goed uit bij de tweede en derde Andalusische treffer. Bij de eerste goal - een eigen doelpunt van voormalig PSV'er Toni Lato - stuiterde de bal zo over Mamardashvili heen, bij de derde kwam de sluitpost weifelend uit. Rafa Mir kon profiteren en opende zo zijn doelpuntenproductie in dienst van Sevilla.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Hoop
Cillessen, die door een spierblessure de seizoensopener tegen Getafe miste, keek ongetwijfeld met bovengemiddelde interesse toe. De doelman lijkt zijn plaats bij Oranje te hebben verloren aan Justin Bijlow, maar mag in Mestalla juist hoop koesteren op een rentree. 'Nu is het jouw beurt om de handschoenen aan te trekken', schrijft Marca, dat alvast hint op een terugkeer van Cillessen onder de lat. 'Het is tijd voor verandering. De Oranje-international heeft zijn sporen verdiend.'

De Spaanse krant tekende vorige week nog op dat Bordalás een uitvoerig gesprek had gevoerd met Cillessen, omdat de trainer bang zou zijn voor een instorting van de sluitpost. Volgens Marca was Cillessen in een negatieve spiraal beland en lukte het hem niet die te doorbreken.

Cillessen maakte in de zomer van 2019 de overstap van Barcelona naar Valencia, waar de Nederlander in zijn eerste twee seizoenen doorgaans eerste keus was. Door aanhoudend blessureleed kwam de voormalig Ajacied namens Valencia desondanks tot slechts 34 optredens in La Liga. Vanwege de vormdip van Mamardashvili volgt zaterdag mogelijk zijn 35ste voor Los Che in de Spaanse competitie, als Valencia het in eigen huis opneemt tegen Athletic Bilbao. 

Spelersprofiel

J. Cillessen


Geboortedatum:
22 april 1989
Leeftijd:
35
Geboorteplaats:
Groesbeek
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,85 m
Gewicht:
83 kg
Huidige club:
NEC
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.