Arsenal heeft voor de derde keer op rij niet weten te winnen in de Premier League. Henrikh Mkhitaryan voorkwam kort voor tijd een stunt van Wolverhampton Wanderers.

Arsenal
Arsenal
1 - 1
Wolverhampton Wanderers

Nadat de eerste twee wedstrijden van het seizoen werden verloren door Arsenal, volgden daarna liefst elf overwinningen op een rij. Unai Emery, die afgelopen zomer Arsène Wenger opvolgde als manager van The Gunners, had het uitstekend op de rit en er werd weer gedroomd van een rentree in de Champions League. De laatste twee duels in de Premier League werden echter niet gewonnen en ook zondag konden er geen drie punten worden bijgeschreven.

Het gepromoveerde Wolverhampton Wanderers kwam in de dertiende minuut op voorsprong via Ivan Cavaleiro, die van dichtbij een voorzet van Raúl Jiménez tot doelpunt promoveerde. Arsenal stelde daar vrijwel niets tegenover, de ploeg van Emery kreeg nauwelijks kansen. In de zeventigste minuut was Héctor Bellerín dicht bij de gelijkmaker, maar zijn inzet ging over. Wolverhampton Wanderers leek op weg naar een enorme stunt, maar Mkhitaryan zorgde met een schot van afstand voor de 1-1 eindstand.

Door het derde gelijkspel op rij in competitieverband blijft Arsenal steken op 24 punten uit twaalf duels, waarmee het de vijfde plaats bezet. De achterstand op rivaal Tottenham Hotspur, dat vierde staat, bedraagt drie punten. Koploper Manchester City heeft acht punten meer. Wolverhampton Wanderers heeft zestien punten en staat elfde in de Premier League.