Hereniging tussen Roda en Malki nabij

Reacties

De kans is groot dat Sanharib Malki spoedig weer speler is van Roda JC. De Syrische spits traint sinds een maand mee bij de Kerkraadse club, waar hij tussen 2011 en 2013 goed was voor 42 competitiegoals.

Hereniging tussen Roda en Malki nabij

Roda is naarstig op zoek naar meer scorend vermogen en Malki hoopt volgend jaar met Syrië naar het WK te gaan. 'Beide kanten beseffen dat het niet zonder risico's is om na een succesvolle periode weer met elkaar in zee te gaan', zegt algemeen directeur Wim Collard van Roda.

'Daarom hebben we ruim de tijd genomen om weer aan elkaar te wennen. Dat is positief verlopen, dus is nu de intentie er samen uit te komen', vervolgde Collard over Malki.

Het Syrië van Malki maakt nog een goede kans om het WK in Rusland te halen. Het land werd derde in Groep A van de Aziatische kwalificatiereeks en speelt op 5 en 10 oktober play-offwedstrijden tegen Australië. De winnaar van dat tweeluik neemt het op tegen de nummer vier van de CONCACAF-groep om een WK-ticket.

De 33-jarige Malki speelde na zijn periode bij Roda JC voor Kasimpasa in Turkije en Al-Wakrah uit Qatar. Voor zijn Limburgse tijd stond de goalgetter onder contract bij de Belgische clubs RSD Jette, Saint Gillis, KSV Roeselare, Germinal Beerschot, Lokeren en het Griekse Panthrakikos.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.