Oude bekende Malki terug bij Roda JC met WK in achterhoofd

Reacties

Roda JC Kerkrade verwelkomt maandag oude bekende Sanharib Malki. De 33-jarige Syrische aanvaller laat zijn gezicht op het trainingsveld zien.

Oude bekende Malki terug bij Roda JC met WK in achterhoofd

Malki traint voorlopig op vrijwillige basis mee, waarmee hij enerzijds zijn conditie op peil kan houden en anderzijds kan laten zien of hij fit genoeg is om een toegevoegde waarde te kunnen zijn. Een nieuw dienstverband kan het resultaat zijn aangezien Roda JC nog op zoek is naar een spits.

'Sanharib ken ik al heel lang en ik heb altijd een goede band met hem onderhouden', zegt technisch directeur Harm van Veldhoven op de clubwebsite. 'Aanvankelijk traint hij daarom alleen mee met de selectie en we zullen vervolgens de situatie evalueren. Het is nu echter nog te vroeg om daar een standpunt over in te nemen.'

Van Veldhoven werkte in zijn periode als Roda-trainer met de Syrische spits, die ook een ander doel voor ogen heeft. 'Malki heeft natuurlijk een geweldig verleden bij Roda JC, maar laten we niet te snel op de zaken vooruitlopen. De nationale ploeg van Syrië heeft de barragewedstrijden bereikt voor de kwalificatie van het WK. Daar wil Sanharib heel graag bij zijn en trainingsritme is daar natuurlijk wel voor vereist.'

Malki speelde vanaf 2011 voor Roda JC. Na 45 goals in 71 duels in Limburgse dienst vertrok hij in 2013 naar Kasimpasa om in februari 2017 terecht te komen bij het Qatarese Al-Wakrah. Daar liep zijn contract op 1 juli af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.