Herdenken Astori overstijgt goals op emotionele avond AS Roma

AS Roma heeft vrijdagavond bij de hervatting van de Serie A een zege geboekt op Torino: 3-0. Bij de wedstrijd stonden verschillende spelers stil bij het overlijden van hun voormalige ploeggenoot Davide Astori.

Na een inktzwarte week in het Italiaanse voetbal stond vrijdagavond weer voor het eerst een Serie A-duel op het programma. AS Roma nam het na het trieste nieuws rondom Fiorentina-captain Astori in eigen huis op tegen Torino. Een dag eerder was er nog een delegatie van de Romeinen aanwezig in Florence om de veertienvoudig Italiaans international een laatste eer te bewijzen.

De 31-jarige verdediger, die afgelopen zondag het leven liet, droeg in het seizoen 2014/15 het tenue van AS Roma. Voor veel spelers was de minuut stilte ter nagedachtenis aan hun voormalige ploeggenoot daarom ook een emotioneel moment.

Op een avond waar voor sommige spelers het voetbal misschien nog bijzaak was, kwam AS Roma na de rust op voorsprong. Kostas Manolas kopte de thuisploeg op voorsprong. De Griek droeg het doelpunt op aan zijn voormalige ploegmakker. De verdediger had moeite om zijn tranen te bedwingen.

Kostas Manolas na de openingstreffer tegen Torino.

Een kwartier voor tijd maakte Daniele De Rossi aan alle onzekerheid een eind voor AS Roma. Nadat de bal ietwat gelukkig bij de middenvelder terecht kwam, gleed hij de bal achter Torino-doelman Salvatore Sirigu. Uit respect voor de overleden Astori juichte de Roma-captain niet. In de ultieme slotfase zette Lorenzo Pellegrini uit een counter de eindstand op het scorebord: 3-0. Kevin Strootman speelde bijna het gehele duel voor de formatie van trainer Eusebio Di Francesco.

Roma bezet na de zege nog altijd de derde plaats in de Serie A. Napoli en Juventus lijken niet meer te achterhalen voor de club uit de Italiaanse hoofdstad. Torino bezet de negende plaats.