Herboren Milan walst in Rome over Lazio heen

Na ruim een maand won AC Milan weer eens een competitieduel. De Rossoneri deden dat nog zeer overtuigend ook, door Lazio in Rome met 5-1 te verslaan.

Herboren Milan walst in Rome over Lazio heen

De uitslag was amper geflatteerd. De ploeg van coach Carlo Ancelotti zocht vanaf de aftrap het doel van de onervaren Nestor Muslera en creëerde flink wat kansen. Kaká, Clarence Seedorf en Alberto Gilardino waren bij elk gevaar betrokken.

Lazio wist één helft gelijke tred te houden met aardige combinaties. Zo was de gelijkmaker (1-1) zeer fraai. Stefano Mauri scoorde na een fraaie combinatie met Goran Pandev. Maar tegen Milan bleek Lazio niet opgewassen.

De eerste vier Milan-goals waren gelukkige. Bij de openingstreffer zag Massimo Ambrosini zijn voorzet over Muslera in de kruising zeilen. En aan de 2-1 (een benutte strafschop van Kaká) ging een schwalbe van Gilardino vooraf.

Datzelfde tweetal, Kaká en Gilardino zorgde in de tweede helft voor de overige drie treffers. Op identieke wijze zorgden ze voor 3-1 en 4-1: ze passeerden Muslera met een bal door de benen. De 5-1 was formidabel. Seedorf zocht Ambrosini, die teruglegde op Gilardino. De spits volleerde ineens de bal in de kruising.

Na de tweede competitiezege klimt Milan naar de achtste plaats met tien uit zeven. Lazio blijft op zeven punten staan en zakt naar de vijftiende positie.

Bekijk hier al onze video's