Heracles wil contracten Weghorst en Pelupessy openbreken

Reacties

Heracles Almelo wil de contracten met Wout Weghorst (23) en Joey Pelupessy (22) openbreken en verlengen. De club heeft de optie in de contracten van beide spelers al gelicht, waardoor ze sowieso komend seizoen onder contract staan. Iliass Bel Hassani wil komende zomer - ondanks een doorlopend contract - vertrekken uit Almelo.

Heracles wil contracten Weghorst en Pelupessy openbreken

Spits Weghorst (foto, rechts) is clubtopscorer met twaalf doelpunten. Midddenvelder Pelupessy (foto, links) maakte dit seizoen de meeste wedstrijdminuten. 'We zijn over de ontwikkeling van deze spelers meer dan tevreden en hopen op een langer verblijf', aldus directeur Nico-Jan Hoogma. 'Na afloop van de play-offs gaan we met hen om de tafel.'

Spelbepaler Bel Hassani (23, midden op de foto) heeft een soortgelijke 'aanbieding' naast zich neergelegd. Heracles heeft ook in zijn geval de optie voor een extra seizoen gelicht, maar Bel Hassani heeft de clubleiding meegedeeld komende zomer een transfer te willen maken. Hij wil de stap naar een club uit de topvijf van Nederland maken.

Heracles heeft nog een Eredivisie-speelronde te gaan, maar is ongeacht het resultaat in de uitwedstrijd tegen FC Groningen al zeker van deelname aan de play-offs om Europees voetbal. De Heraclieden moeten het in de eerste ronde van de play-offs doen zonder Robin Gosens en Bel Hassani. Het tweetal neemt een schorsing mee uit een eerdere nacompetitiereeks. Voor Gosens was dat met FC Dordrecht, Bel Hassani met Sparta Rotterdam. Dat het destijds om play-offs ging voor promotie/degradatie, doet er niet toe.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.