Heracles verliest opnieuw punten door eigen doelpunt

Christian Dorda was vrijdag tegen FC Utrecht alweer de vierde speler van Heracles Almelo dit seizoen die een eigen doelpunt maakte. De onbenullige treffers zijn elke keer van cruciaal belang geweest voor het verdere verloop van het duel.

Heracles verliest opnieuw punten door eigen doelpunt

FC Utrecht-speler Nana Asare was van plan een voorzet te geven, toen hij de bal aan de rechterkant van het zestienmetergebied kreeg aangeleverd van Alexander Gerndt. In plaats daarvan belandde de bal via Dorda achter Heracles-doelman Remko Pasveer.

Het was (naar later bleek) een cruciaal doelpunt, omdat de Heraclieden er twee punten door verspeelden. Dat is niet voor het eerst. Drie keer eerder maakte een speler van de Tukkers een eigen treffer.

Telkens was het het eerste doelpunt dat de ploeg van trainer Peter Bosz kreeg te verwerken. Tegen ADO Den Haag (3-3) was het Lerin Duarte die de score aan de verkeerde kant opende, tegen Ajax (3-3) was het Ben Rienstra die dat deed en tegen Groningen (2-0 verlies) scoorde Marko Vejinovic in eigen doel.

Doelman Pasveer is dat niet onopgemerkt gebleven. 'Volgens mij is dit al ons zevende eigen doelpunt', riep hij met gevoel voor overdrijving na het puntenverlies tegen FC Utrecht.

Trainer Peter Bosz noemde de wijze waarop zijn ploeg de treffer te incasseren kreeg ongelukkig. 'Zonde dat Christian Dorda die bal raakt, anders pakt Remko (Pasveer, red.) hem. Ik vind dat wij ons tekort hebben gedaan', zei hij nog over het duel.

'We hebben niet heel veel gecreëerd, maar hadden wel een overwicht. Als Utrecht zo compact staat, heb je wat geluk nodig', vervolgde Bosz. Marko Vejinovic raakte de lat, Geoffrey Castillion trof met zijn inzet zelfs de paal en de lat.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's