Heracles-tiener Hoogma breekt record Van der Kuijlen

Reacties

Heracles Almelo slaagde er zondag niet in om zich te plaatsen voor de play-offs om Europees voetbal, maar verwierf wel een plaats in de recordboeken met dank aan Justin Hoogma.

Heracles-tiener Hoogma breekt record Van der Kuijlen

De verdediger miste in de afgelopen competitie geen minuut en is de jongste speler ooit in de historie van de Eredivisie die het maximale aantal speelminuten in actie kwam. Toen Hoogma zondag tegen Feyenoord zijn 34ste competitiewedstrijd van het seizoen speelde en de 3060 minuten volmaakte, was hij 18 jaar en 337 dagen oud.

Hoogma doorliep de jeugdopleiding van FC Twente en kwam in januari 2016 onder contract bij Heracles Almelo. Op 6 maart van dat jaar maakte hij zijn debuut in het eerste elftal in de met 1-0 verloren wedstrijd bij NEC.

De jeugdinternational verbeterde het record van Willy van der Kuijlen, die in het seizoen 1965/66 het maximale aantal van 2700 minuten realiseerde. Met PSV speelde de toen negentienjarige middenvelder in de Eredivisie slechts dertig wedstrijden. Een seizoen later kwam Theo Pahlplatz (toen twintig jaar) namens FC Twente tot 3060 gespeelde minuten in 34 Eredivisie-duels.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.