Heracles neemt na 21 jaar afscheid van kunstgras

Reacties

Heracles Almelo is dinsdag begonnen met de verwijdering van de kunstgrasmat in Erve Asito. De club neemt na 21 jaar afscheid van de plastic ondergrond. Vanaf komend seizoen speelt Heracles weer op natuurgras.

Heracles neemt na 21 jaar afscheid van kunstgras
© Jordi Lammerink/Heracles Almelo

Heracles koos in 2003 als eerste Nederlandse profclub voor een kunstgrasmat en hield daar sindsdien aan vast, ondanks de lobby voor een terugkeer op natuurgras die de laatste jaren op gang kwam. Zo legde de club in 2020 nog een nieuw kunstgrasveld aan.

Twee jaar geleden ging Heracles overstag en kondigde de club aan in 2024 afscheid te willen nemen van het kunstgras. Daar was veel voor nodig. De club traint op het kunstgras in stadion Erve Asito en moest dus trainingsvelden in de buurt laten aanleggen. De eerste hybride mat werd eerder dit seizoen in gebruik genomen, terwijl de tweede ook in de maak is.

Dat Heracles afscheid neemt van het kunstgras heeft ook te maken met de keuze van de Eredivisie-clubs om vanaf het seizoen 2025/26 geen kunstgras meer toe te laten op het hoogste niveau. Natuurgras is dan verplicht voor clubs die in de Eredivisie willen uitkomen. Daar stemden de clubs in de zomer van 2023 voor.

Lees woensdag op VI PRO meer over de stap van Heracles van kunstgras terug naar natuurgras.

Bekijk hier al onze video's
Meer Heracles Almelo
Meer over Heracles Almelo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.