Heracles wil na bijna twintig jaar dan toch af van kunstgras

Reacties

Heracles Almelo wil binnen afzienbare tijd weer op natuurgras spelen. De koploper van de Keuken Kampioen Divisie mikt voorlopig op 2024. Het zou betekenen dat het kunstgras na twee decennia uit Almelo verdwijnt.

Heracles wil na bijna twintig jaar dan toch af van kunstgras
© Pro Shots

Heracles koos in 2003 als eerste Nederlandse profclub voor een kunstgrasmat en hield daar sindsdien aan vast, ondanks de lobby voor een terugkeer op natuurgras die de laatste jaren op gang kwam. Zo legde de club in 2020 nog een nieuw kunstgrasveld aan. Nu is ook Heracles overstag.

Algemeen directeur Rob Toussaint meldt dat de club al langere tijd in gesprek is met de gemeente en omliggende amateurclubs over de mogelijkheden om de stap te maken naar natuurgras. 'We hebben zelf 2024 als stip op de horizon staan', zegt Toussaint op de clubwebsite.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De overgang naar natuurgras kost ongeveer een miljoen euro extra, Heracles wil daarom een gedegen plan hebben. Zo moet er in de buurt van het stadion een trainingscomplex komen, met twee trainingsvelden van hoge kwaliteit. Nu traint de club nog op het kunstgrasveld in het stadion.

Dat Heracles af wil van het kunstgras, kan niet los worden gezien van de plannen van de Eredivisie-clubs om het spelen op natuurgras vanaf het seizoen 2025/26 verplicht te maken. Volgens het AD wordt daar op 1 december over gestemd door de Eredivisie CV. De invoering is een formaliteit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Heracles Almelo
Meer over Heracles Almelo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.