Heracles kan na onbegrijpelijke misser Ogbeche eindelijk weer juichen

Bartholomew Ogbeche gaat een slapeloze nacht tegemoet. De aanvaller van Willem II schreef op bezoek bij Heracles Almelo een ongelooflijke misser op zijn naam en ging vervolgens met zijn ploeg ten onder: 1-0.

Ogbeche had na een saaie eerste 36 minuten Willem II op voorsprong moeten zetten. Heracles-verdedigers Robin Pröpper en Dries Wuytens kwamen in botsing en Fran Sol pikte de bal op, waarna hij Ogbeche met een tikje breed voor een leeg doel zette. De Nigeriaan kon eenvoudig binnenschuiven, maar raakte de bal verkeerd en schoot naast. Langs de kant kon coach Erwin van de Looi zijn ogen niet geloven.

Een kleine tien minuten later kreeg Willem II opnieuw onbedoeld de lachers op de hand. Brandley Kuwas kwam bij het eigen strafschopgebied de bal ophalen en mocht vervolgens op rechts het hele veld oversteken, zonder dat hij ook maar één tegenstander tegenkwam. Na zijn spurt van zo'n zeventig meter vond Kuwas met een pass over de grond Vincent Vermeij, die kort voor rust de 1-0 binnentikte. Kuwas staat nu al op negen assists in dit seizoen.

Willem II moest in de tweede helft in de achtervolging en Jordy Croux kreeg in het eerste kwartier twee grote kansen op de gelijkmaker. Al in de eerste minuut na rust schoot hij geheel vrijgelaten ver naast en ruim tien minuten later vond Croux Heracles-doelman Bram Castro op zijn pad. Verder waren er nog een paar gevaarlijke momenten waarbij de bal van richting werd veranderd, voordat Jamiro Monteiro aan de overkant namens Heracles maar net naast schoot.

'Ogbeche krijgt waarschijnlijk carnavalsverbod na misser in opgelucht Almelo'

De tweede helft was aantrekkelijker dan de teleurstellende eerste. Invaller Mo El Hankouri (twee) en Ogbeche kregen nog goede kansen voor Willem II, maar de gelijkmaker viel niet. Voor Heracles betekent dit de eerste overwinning sinds 14 december, na zes competitiewedstrijden op rij zonder driepunter. De ploeg van John Stegeman staat nu elfde op de ranglijst en heeft zeven punten meer dan nummer veertien Willem II.