Heracles herovert plek vier dankzij gelukkige zege

Reacties

Heracles Almelo mag het aluminium dankbaar zijn. De Tukkers hebben namelijk nipt gewonnen van De Graafschap, dat twee keer de paal en één keer de lat raakte: 2-1.

Heracles herovert plek vier dankzij gelukkige zege

De Graafschap kwam goed uit de winterstop met een 2-0 overwinning op Excelsior en ook in Almelo kwam de hekkensluiter sterk voor de dag. De Superboeren ontsnapten in de openingsfase aan een tegentreffer toen Peter van Ooijen in het zijnet schoot, maar maakten vervolgens nadrukkelijk aanspraak op de openingstreffer. Karim Tarfi raakte van afstand de paal en de lat stond een bekroning van een heerlijk schot van Bryan Smeets in de weg. Bram Castro had geluk bij de poging van Tarfi, want hij schatte dat schot totaal verkeerd in.

Heracles ging effectiever om met de mogelijkheden. In de 37ste minuut was het namelijk Brahim Darri die de score opende. De linksbuiten van Heracles kwam van links naar binnen en vond met een geplaatst schot de verre hoek. Na een klein uur kwam De Graafschap opnieuw heel dicht bij een doelpunt, maar dit keer voorkwam de paal Doetinchems succes.

Met een fraaie vrije trap dacht Thomas Bruns zeventien minuten voor tijd de laatste hoop van De Graafschap weg te nemen. De Heracles-middenvelder schoot de bal over de muur in de korte hoek binnen. In de slotfase keerde de spanning nog even terug. Na goed doorzetten van Vincent Vermeij schoot Andrew Driver raak.

Ondanks een moedig slotoffensief zat een late gelijkmaker er niet in voor De Graafschap, dat dus op ongelukkige wijze met lege handen staat. Heracles klimt ten koste van Vitesse, dat om 19.45 uur is begonnen aan de uitwedstrijd tegen Ajax, naar de vierde plaats in de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.