Heracles en Roda JC dwingen het niet af

Heracles Almelo en Roda JC hebben een punt overgehouden (0-0) aan hun duel in Tukkerland. Aan inzet of bezieling lag het niet, aan slagvaardigheid en vernuft wel.

Heracles en Roda JC dwingen het niet af

De belangen zijn aan het einde van het seizoen zo groot, dat de spanning op de benen lijkt te slaan. Op de momenten dat er iets inzet, blokkeert de verfijnde motoriek, waardoor kansen kansjes blijven.

Heracles had in de strijd tegen degradatie een licht overwicht. Roda bleef verdedigend echter goed op de been. Invaller Ricky van den Bergh zorgde voor een opleving en ook Kwame Quansah leek te kunnen scoren voor Heracles. Beiden konden de in het doel van Roda debuterende Pool Przemyslaw Tyton niet verschalken.

Roda leek er in de slotfase stiekem nog met het volle pond vandoor te gaan. Verdediger Jan-Paul Saeijs kopte vervaarlijk in, maar ook hij zag zijn inzet voor de doellijn gekeerd worden.

Heracles is dicht bij handhaving in de Eredivisie. De Tukkers hebben een marge van in ieder geval drie en mogelijk vijf punten op de concurrenten voor de play-offs tegen degradatie. Roda is op koers voor een bescheiden positie in het linkerrijtje.

Bekijk hier al onze video's