Heracles duwt ADO nog dieper het moeras in

Reacties

ADO Den Haag ziet de hoop op handhaving verder verdwijnen. Heracles Almelo keerde met de zege terug uit de Hofstad.

Heracles duwt ADO nog dieper het moeras in
© Pro Shots
ADO Den Haag
ADO Den Haag
1 - 2
Heracles Almelo
Heracles Almelo

Het eigen Cars Jeans Stadion is voor ADO Den Haag allerminst een vruchtbare bodem. In de Eredivisie werd er dit seizoen (nog) geen enkele zege geboekt, terwijl in het kalenderjaar 2020 alleen RKC Waalwijk de Hofstad met lege handen verliet. Dat gebeurde op 19 januari.

In de veertien maanden daarna werden slechts acht punten overgehouden aan vijftien thuisduels in de Eredivisie. De helft daarvan was de oogst van de laatste wedstrijden in Den Haag, hetgeen hoop bood voor de ploeg van Ruud Brood in de strijd tegen degradatie.

Zeker gezien het succes van Willem II tegen SC Heerenveen eerder op de dag was een overwinning zeer gewenst. Die leek erg ver weg toen Heracles-back Noah Fadiga in de 53ste minuut juichend wegliep. De hulp voor ADO kwam uit Zeist. De VAR constateerde buitenspel en scheidsrechter Richard Martens zette een streep door de 0-1.

Na ruim een uur vestigde ADO andermaal de hoop op de arbitrage en de VAR na een struikelpartij van invaller Bobby Adekanye. De penaltyclaims waren tevergeefs, maar niet veel later konden de Hagenaren toch juichen.

Terwijl Heracles zich boos maakte over een inworp, zocht ADO de aanval. De bal kwam na een voorzet bij de tweede paal bij Vincente Besuijen. Via de paal en Fadiga caramboleerde de bal het Almelose doel in; 1-0.

Lang kon ADO niet genieten van de luxe van een voorsprong. Sinan Bakis bracht Heracles met enige fortuin in de 72ste minuut langszij. In de 83ste minuut volgde de koude douche voor de thuisploeg. Rai Vloet werd matchwinner met zijn schot van afstand, waarbij doelman Martin Fraisl zich de goal mocht aanrekenen.

Door de nederlaag blijft ADO op vijftien punten staan, zes punten verwijderd van nummer zestien Willem II. Voor Heracles biedt de zege zicht op een plaats in play-offs om een Europees ticket.

ADO Den Haag Nederland

Heracles Almelo Nederland

Heracles Almelo Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
15
RKC Waalwijk
34
7
9
18
33-55
-22
30
16
FC Emmen
34
7
9
18
40-68
-28
30
17
VVV-Venlo
34
6
5
23
43-91
-48
23
18
ADO Den Haag
34
4
10
20
29-76
-47
22
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.