Heracles blijft foutloos, Jong Ajax geeft dolend De Graafschap pak slaag

Heracles Almelo is na drie wedstrijden nog foutloos in de Keuken Kampioen Divisie. De degradant boekte maandagavond een 0-3 overwinning op Jong PSV. Ook Jong AZ heeft na drie wedstrijden negen punten, want de Alkmaarders waren met 3-1 te sterk voor Almere City FC. De Graafschap kreeg een flink pak slaag van Jong Ajax (5-1) en heeft nog nul punten.

Jong PSV
Jong PSV
0 - 3
Heracles Almelo

De jacht op de terugkeer naar de Eredivisie verloopt vooralsnog gesmeerd voor Heracles. Tegen ADO Den Haag (4-0) en Jong FC Utrecht (0-3) boekte de ploeg van trainer John Lammers al ruime, zorgeloze overwinningen zonder tegendoelpunten. In Eindhoven volgde er nog een. Lucas Schoofs opende de score, Anas Ouahim maakte er 0-2 van en Emil Hansson bepaalde de eindstand op 0-3. PSV liet in de blessuretijd na om een eretreffer te maken. Een door Ruben Roosken veroorzaakte en door Dante Sealy genomen strafschop werd gekeerd door keeper Michael Brouwer.

Jong AZ
Jong AZ
3 - 2
Almere City FC

Jong AZ won de eerste twee wedstrijden al en het zag er snel naar uit dat die reeks verlengd zou worden. Door doelpunten van Iman Griffith en Maxim Dekker leidde de thuisploeg na 28 minuten al met 2-0. Griffith plaatste een schot met succes in de verre hoek; Dekker kopte binnen uit een vrije trap van Peer Koopmeiners. Achttien minuten voor tijd tilde Fedde de Jong de marge naar drie na een fraai uitgespeelde aanval. Er leek geen vuiltje aan de lucht, maar Jeredy Hilterman en Thomas Poll brachten Almere nog dicht bij een resultaat: 3-2. Manel Royo liet een kans op de gelijkmaker onbenut.

Jong Ajax
Jong Ajax
5 - 1
De Graafschap

Het was een bijzondere wedstrijd voor Siem de Jong, die jarenlang uitkwam voor Ajax. Een leuk weerzien werd het niet, want zijn ploeg leed een grote nederlaag. Na een vroege voorzet van Amourricho van Axel Dongen kopte Lorenzo Lucca de bal terug op Sontje Hansen, die met een laag schot de score opende. Namens De Graafschap kopte Xandro Schenk op de lat, voordat een snelle uitbraak de 1-1 van Camiel Neghli inleidde. Op slag van rust draaide Hansen knap weg bij zijn tegenstander en zette hij Ajax op 2-1. Een krul van Gabriel Misehouy, een poeier van Christian Rasmussen en een intikker van Lucca, zijn eerste goal in Nederland, hielpen Ajax aan een dikke 5-1 zege.