Heracles Almelo voelt zich thuis bijna onverslaanbaar

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijddag in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Heracles Almelo - ADO Den Haag is de laatste wedstrijd van deze zaterdag.

Heracles Almelo voelt zich thuis bijna onverslaanbaar

Heracles Almelo - ADO Den Haag


Aftrap:20.45 uur
Scheidsrechter:Allard Lindhout
Laatste 5 Eredivisie-duels Heracles Almelo:5 punten
Laatste 5 Eredivisie-duels ADO Den Haag:7 punten

Actueel

• De komende weken wijzen uit of Heracles Almelo nog mee kan doen in de strijd om een optreden in de play-offs om Europees voetbal. De formatie van John Stegeman moet ook nog een beetje naar beneden kijken. ADO Den Haag pakte tot nu toe vier punten meer dan Heracles en draait mee in de middenmoot.

Heracles Almelo moet het dit seizoen vooral van thuiswedstrijden hebben. Voor eigen publiek veroverde de verliezend bekerfinalist van 2012 liefst twintig punten, in uitwedstrijden staat de teller nog altijd op drie punten.

• In de voorbije acht Eredivisie-duels kreeg ADO Den Haag liefst zestien goals om de oren, twee keer zoveel als in de acht competitiewedstrijden daarvóór.

Vorige week speelde Heracles Almelo spectaculair gelijk tegen FC Groningen.

Zeer belangrijk voor de Heraclieden is Brandley Kuwas. De aanvaller creëerde deze Eredivisie-jaargang 61 van de 215 kansen van Heracles, oftewel 28 procent. Bij geen enkele andere Eredivisie-speler ligt dit percentage zó hoog.

ADO Den Haag stond vorige week met lege handen in De Kuip.

ADO Den Haag moet het stellen zonder de geschorste Aaron Meijers, die in de laatste 32 Eredivisie-duels geen minuut miste. Alleen PSV'er Nicolas Isimat-Mirin kan hem dat nazeggen.

Historie

• Heracles en ADO Den Haag betreden zaterdagavond voor de zestiende keer het strijdperk in Almelo. De thuisclub jaagt op zijn achtste zege, terwijl de bezoekers gaan voor hun vierde triomf. Tot nu toe leverden vijf edities geen winnaar op.

• Afgelopen seizoen werd dit duel tijdens de 33ste speelronde afgewerkt. Dankzij onder meer twee treffers van Reuven Niemeijer boekte Heracles Almelo een simpele 4-0 overwinning.

De laatste vijf Eredivisie-edities van Heracles Almelo - ADO Den Haag:


SeizoenUitslag
2012/133-3
2013/141-0
2014/153-1
2015/161-1
2016/174-0

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.