Henry wil trainerscarrière opstarten bij Bordeaux

Reacties

Thierry Henry hoopt aan de slag te gaan als hoofdtrainer van Girondins Bordeaux. De voormalig topspits is op dit moment nog assistent-bondscoach bij België.

Henry wil trainerscarrière opstarten bij Bordeaux

Het is geen geheim dat Henry al een tijdje aast op een kans als eindverantwoordelijke. Zo zou de Fransman eerder deze zomer serieus in beeld geweest zijn bij Aston Villa. Nu hoopt hij op een aanbieding van Bordeaux, dat zoekt naar een opvolger voor de op non-actief gestelde Gustavo Poyet.

Arsène Wenger, die jarenlang samenwerkte met Henry bij Arsenal, bevestigt in gesprek met Corsica Matin dat Henry graag aan de slag zou willen gaan bij Bordeaux. 'Ja, hij wil die baan hebben. Thierry is intelligent en heeft de kwaliteiten, maar we vragen onszelf altijd af of we er klaar voor zijn om ons leven op te offeren om als coach aan de slag te gaan.'

De 41-jarige Henry, die nog altijd een goede band heeft met Wenger, begon in augustus 2016 als assistent van Roberto Martínez bij de nationale ploeg van België. Hij heeft nog een doorlopend contract bij de Belgische bond. Het is niet bekend of die verbintenis een clausule bevat waardoor hij kosteloos kan vertrekken om elders hoofdtrainer te worden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.