Henry slaat Messi over: 'Bergkamp is de beste met wie ik heb gespeeld'

Reacties

Thierry Henry speelde in zijn rijke carrière samen met grootheden als Lionel Messi, Zinédine Zidane, Andrés Iniesta en Ronaldinho. Voor de Fransman springt er echter één speler uit: Dennis Bergkamp.

Henry slaat Messi over: 'Bergkamp is de beste met wie ik heb gespeeld'
© Pro Shots

Op de vraag van de interviewer van The Telegraph wie de beste speler is met wie Henry heeft gespeeld, antwoordt de oud-aanvaller gedecideerd: 'Dennis Bergkamp.' Wanneer wordt gevraagd of Henry misschien Messi niet vergeet, reageert hij opnieuw met: 'Dennis Bergkamp.'

Henry en Bergkamp brachten samen zeven jaar door op Highbury en wonnen twee Premier League-titels. Tevens wonnen ze driemaal de FA Cup. Samen kwamen ze 569 keer in actie voor the Gunners en kwamen ze daarin tot 261 doelpunten.

De aanvallers maakten tevens deel uit van het onoverwinnelijke Arsenal in het seizoen 2003/04. Nog altijd is dit de enige ploeg die de Premier League heeft gewonnen zonder ook maar één wedstrijd te verliezen. Henry vertrok in 2007 naar Barcelona, terwijl Bergkamp een jaar eerder met voetbalpensioen was gegaan. Sindsdien won Arsenal enkel nog de FA Cup en de Community Shield.

© Pro Shots

Stan Kroenke
De kans is aanwezig dat Henry in de toekomst in een actievere rol dan slechts als supporter terugkeert bij Arsenal. Hij steunt immers de plannen van Spotify-CEO Daniel Ek om de meerderheid van de aandelen over te nemen van Stan Kroenke.

Volgens Henry hebben Kroenke en consorten de club 'geleid als een bedrijf en niet als een voetbalclub': 'Misschien is het een gebrek aan inzicht in de kernwaarden van het voetbal en misschien was het geld een te grote verleiding. Wat het ook is geweest, ze hebben het verkeerd aangepakt. Heel erg verkeerd.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.