Henry legt uit waarom Bergkamp de beste speler is met wie hij ooit samenspeelde

Reacties

Thierry Henry heeft opnieuw de loftrompet gestoken over Dennis Bergkamp, de Nederlander waarmee hij jarenlang een dodelijk duo vormde bij Arsenal. 'Hij is de reden waarom ik ben geworden wie ik ben geworden', zegt Henry in een interview met de Professional Footballers' Association.

Henry legt uit waarom Bergkamp de beste speler is met wie hij ooit samenspeelde
© Pro Shots

Henry speelde tussen 1999 en 2007 voor Arsenal, terwijl Bergkamp tussen 1995 en 2006 de clubkleuren van de Londenaren verdedigde. De twee stonden samen 216 keer met elkaar op het veld tijdens een officiële wedstrijd van The Gunners. Henry en Bergkamp wisten elkaar blindelings te vinden en werden in 2004 met Arsenal ongeslagen kampioen van Engeland.

Henry heeft Bergkamp al verschillende keren naar voren geschoven als de beste speler waarmee hij ooit samenspeelde. Dat doet de inmiddels 45-jarige Fransman nu opnieuw. In een interview voor de officiële kanalen van de PFA, de Engelse spelersvakbond, geeft Henry er meer uitleg bij.

'Deze man is de reden waarom ik geworden ben wie ik geworden ben', zegt Henry. 'Want deze man was altijd de beste op training. Een loopactie, technisch, een passingoefening. Wat het ook was: Dennis moest het op de juiste manier doen, op de Bergkamp-manier. Hij was het beste voorbeeld dat je kon hebben als een professional.'

Henry roemt de intelligentie van Bergkamp. 'Maar ook zijn gedrag. Hij straalde uit dat hij beter was dan jij. Dus voor mij is deze man de beste.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.