Henry keert als hoofdtrainer terug bij jeugdliefde Monaco

Reacties

Thierry Henry is de nieuwe trainer van AS Monaco, de club waar hij zijn spelersloopbaan begon. De 41-jarige Franse oud-international is de opvolger van de Portugees Leonardo Jardim, die na de dramatische start in de Ligue 1 na vier jaar aan de kant werd gezet. De club heeft bevestigd dat Henry voor drie jaar tekent. Hij gaat maandag aan de slag.

Henry keert als hoofdtrainer terug bij jeugdliefde Monaco

Voor Henry wordt het zijn eerste klus als hoofdtrainer. Na zijn afscheid als speler was de voormalige topspits de laatste twee jaar werkzaam bij de nationale ploeg van België als assistent van bondscoach Roberto Martínez. In die hoedanigheid maakte hij het WK in Rusland mee, waar De Rode Duivels als derde eindigden.

Voor Henry betekent zijn dienstverband bij Monaco een terugkeer op vertrouwde grond. In de tweede helft van de jaren negentig beleefde de latere wereld- en Europees kampioen zijn doorbraak bij die club, voordat hij via Juventus bij Arsenal terecht kwam en daar uitgroeide tot een speler van internationale allure.

Henry, na zijn periode bij Arsenal nog speler van Barcelona en New York Red Bulls, werd in zijn actieve loopbaan al eens kampioen met Monaco (in 1997). Nu moet de topscorer aller tijden van Frankrijk (51 goals in 123 caps) de club eerst en vooral uit de gevarenzone loodsen. Na negen speelronden staat Monaco achttiende in de Ligue 1.

Henry wil eerst en vooral de club bedanken dat hij deze kans krijgt. 'Om het eerste elftal van deze club te trainen is erg speciaal voor mij. Ik ben blij om terug te zijn bij Monaco en ben enorm vastberaden de uitdaging aan te gaan. Ik kan niet wachten om de spelers te ontmoeten en met hen samen te werken', zegt hij op de clubwebsite.

Vice-voorzitter Vadim Vasilyev stelt dat Henry's voetbalkennis en passie voor het spelletje ervoor hebben gezorgd dat hij de nieuwe trainer van Monaco is. 'Thierry weet welke taak hem staat te wachten. Hij kan op ons vertrouwen rekenen en krijgt alle steun om een nieuwe dynamiek in de ploeg te brengen en zijn missie te volbrengen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.