Henk Duut trainer af bij Fortuna

Henk Duut is sinds maandagavond niet meer de coach van Fortuna Sittard. Assistent-coaches Hans de Koning en Dick Voorn nemen tijdelijk zijn functie over. Duut zelf krijgt een andere functie bij de Sittardse club.

Henk Duut trainer af bij Fortuna

Dat Duut het seizoen niet af zou maken als coach van Fortuna was verwacht. Zaterdag na de 5-1 nederlaag bij concurrent De Graafschap, was de 36-jarige trainer al verteld dat hij maandagochtend op kantoor moest komen bij directeur Jacques Opgenoord. Duut ontbrak echter vanochtend omdat hij volgens de manager met buikgriep op bed lag. Het gesprek werd zodoende maandagavond gevoerd bij Duut thuis.

Nadat Bert van Marwijk afgelopen zomer de Limburgse club verliet voor Feyenoord, nam diens assistent, Henk Duut, het over. Voor de Rotterdammer was het de eerste functie als coach in het betaalde voetbal. Veel succes had de ex-speler niet als coach van Fortuna: dertien wedstrijden gespeeld, vier punten en slechts zeven doelpunten. Nog geen enkele zege en vijf punten achterstand op nummer zeventien RBC Roosendaal. De resultaten zijn onder meer te wijten aan de zwakke selectie. Duuts spelersgroep miste de nodige kwaliteit nadat de laatste jaren veel talenten waren vertrokken, zoals Kevin Hofland, Fernando Ricksen, Mark van Bommel, Wilfred Bouma, Jurgen Dirkx, MAtthew Amoah, Remco van der Schaaf en Patrick Paauwe. Geld om versterking aan te trekken had Duut niet, hij had geluk dat de routiniers Ruud Hesp en Jan van Halst te porren waren voor een overstap naar Fortuna. Voor een gewenste spits was echter geen geld.

Voorzitter Jules Coenen en directeur Opgenoord brachten Duut maandagavond het nieuws. 'Als Fortuna-man kon hij zich de beslissing voorstellen', aldus Coenen. 'Maar natuurlijk was hij teleurgesteld. In de stijl van Henk Duut, zoals wij hem kennen. Hij is altijd blijven knokken.' Tijdens de winterstop gaan het bestuur en Duut praten over en nieuwe functie voor de Rotterdammer.

Bekijk hier al onze video's