Henderson steekt de loftrompet over Van 't Schip

Reacties

Jordan Henderson is nog niet zo lang bij Ajax, maar trainer John van 't Schip heeft een goede indruk gemaakt op de Engelse routinier, zo vertelde hij. Verder heeft de middenvelder getracht om de verwachtingen rondom hem te temperen, en kreeg ook Pepijn Lijnders een compliment.

Henderson steekt de loftrompet over Van 't Schip
© Pro Shots
Ajax
Ajax
2 - 0
FC Utrecht
FC Utrecht

In de eerste vier Eredivisie-wedstrijden wist Hendo nog niet als winnaar van het veld te stappen. 'Eén iemand gaat niet ineens voor verandering zorgen, ik wil er wel een onderdeeltje van zijn, binnen en buiten het veld. Dit project trok me enorm aan. Een fantastische club, maar het is even moeilijk. Daar moeten we als eenheid doorheen zien te komen. Als dat lukt, zal de beloning volgen', aldus Henderson bij de NOS.

De gewezen aanvoerder van Liverpool verklaart zijn actieve rol in de coaching. 'Ik praat veel op het veld, maar dat heb ik altijd al gedaan. Zo zit ik in elkaar. En hier heb je veel spelers die weinig wedstrijden hebben gespeeld, of nog heel jong zijn. Het is mijn verantwoordelijkheid om te zorgen dat zij presteren, dat ze zelfvertrouwen hebben. Ook als het moeilijk is moet je blijven vechten.'

Henderson nam het tegenover de publieke omroep ook op voor trainer John van 't Schip, op wie de kritiek recent is toegenomen. 'John heeft het goed gedaan sinds hij hier is. Hij kwam om de club te helpen, en volgens mij heeft hij dat prima gedaan. Ik weet niet hoe het na de zomer verder gaat, er zullen natuurlijk nog wel meer trainers aan de club gelinkt worden. Dat is voetbal', aldus Henderson.

Eén van die namen die aan Ajax gelinkt werd is die van Pepijn Lijnders, de Nederlandse assistent van Jürgen Klopp bij Liverpool, die Henderson dus goed kent. De Ajacied weet dat Lijnders, net als Klopp, de deur van Anfield achter zich dicht zal doen, maar komt inhoudelijk niet verder dan een paar mooie complimenten richting de Limburger.

'Ik heb lange tijd met Pepijn gewerkt en hij is een fantastische coach en een fantastisch persoon. Hij heeft al verteld dat hij weggaat, ik weet niet wat hij hierna wil doen. Maar hij is echt een heel goede coach. Wat er bij Ajax gebeurt, dat is aan het bestuur, daar ga ik niet over.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.