Helmond Sport vernedert VVV en bezorgt Roda JC periodetitel

Roda JC Kerkrade heeft zondagmiddag dankzij een enorme misstap van VVV-Venlo beslag gelegd op de eerste periode in de Keuken Kampioen Divisie. Helmond Sport verraste de ploeg van trainer Rick Kruys in eigen huis.

VVV-Venlo
VVV-Venlo
0 - 4
Helmond Sport

Vrijdagavond kon Roda JC op eigen kracht al periodekampioen worden, maar op bezoek bij De Graafschap kwamen de Limburgers niet verder dan 0-0. Een overwinning zou de ploeg van trainer Bas Sibum aan de eerste prijs sinds de degradatie in 2018 hebben geholpen, maar het feest moest even uitgesteld worden. Twee dagen later kon de champagne echter alsnog ontkurkt worden.

Dankzij Helmond Sport, dat zondag voorafgaand aan het bezoek aan VVV nog de zeventiende plek bezette in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Bob Peeters (foto), in de periode 1997-2000 als speler zeer succesvol bij Roda JC, had exact een maand geleden voor het laatst gewonnen. Op aangeven van Hakon Lorentzen opende Ioannis-Foivos Botos al in de achtste minuut de score in De Koel: 0-1. Drie minuten na rust zorgde Lorentzen zelf voor de 0-2. De wedstrijd werd definitief beslist in de 63ste minuut toen Joeri Schroijen, tegen zijn oude club, voor de 0-3 zorgde. Amper bekomen van die klap werd het een minuut later via Martijn Kaars zelfs 0-4.

VVV-Venlo blijft door de forse nederlaag steken op veertien punten uit acht duels, waarmee het vierde staat. Met nog één speelronde voor de boeg in de eerste periode is Roda JC Kerkrade niet meer te achterhalen. De koploper van de Keuken Kampioen Divisie is dus verzekerd van een ticket voor de play-offs, als het niet rechtstreeks promoveert naar de Eredivisie.