Helmond Sport start onderzoek naar vermeend racistisch incident

Helmond Sport is een onderzoek gestart naar een vermeend racistisch incident tijdens de thuiswedstrijd van vrijdag tegen Jong PSV. Dat meldt de club via de officiële kanalen.

Helmond Sport start onderzoek naar vermeend racistisch incident
© Pro Shots

Een week nadat de Nederlandse profclubs een sterk statement maakten richting racisme kreeg Helmond vrijdag in de Keuken Kampioen Divisie bezoek van de beloftenploeg van PSV. De Eindhovense talenten wonnen met 2-3 en Sekou Sidibe maakte twee van de drie PSV-doelpunten. Na afloop verklaarde de donkere aanvaller dat hij vanaf de tribune was uitgemaakt voor Zwarte Piet.

Scheidsrechter Sam Dröge vertelde dat hij dit zelf niet gehoord had, maar dat hij in zijn rapport naar de KNVB wel melding had gemaakt van het vermeende incident. Helmond Sport reageert op de website van de club geschrokken. 'Helmond Sport staat volledig achter het gezamenlijk statement dat het Nederlands betaald voetbal heeft gemaakt. Racisme? Dan voetballen we niet! Wij zijn tegen iedere vorm van geweld, racisme en discriminatie', schrijft de club.

'Wij gaan er alles aan doen om snel scherp te krijgen wat er nu exact is gebeurd', belooft Helmond Sport. 'Inmiddels hebben wij al contact met o.a. PSV en de KNVB hierover. Mocht uit dit onderzoek blijken dat er inderdaad iets gebeurd is wat niet mag en wat wij ook niet willen, dan zullen wij hier zeker tegen optreden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen