Heldenstatus lonkt voor Sneijder in derby tegen Fenerbahçe

Reacties

Wesley Sneijder kan zondagavond de eerste buitenlander in de Galatasaray-historie worden die vier doelpunten maakt in de stadsderby's tegen Fenerbahçe. Bovendien lonkt voor de dertigjarige spelmaker nog om een andere reden een heldenstatus.

Heldenstatus lonkt voor Sneijder in derby tegen Fenerbahçe

Sneijder, dit seizoen inmiddels alweer goed voor negen officiële treffers namens de Turkse topclub, evenaarde dankzij zijn twee doelpunten tijdens de derby (2-1 zege) van begin deze jaargang Mirsad Sejdic. De Joegslavische oud-aanvaller scoorde in de jaren tachtig net als de Oranje-international in totaal drie keer tegen Fenerbahçe.

Sneijder was in de laatste twee thuiswedstrijden tegen de aartsrivaal telkens al matchwinner, maar wacht nu mogelijk een nieuwe heldenstatus als hij voldoet aan een langgekoesterde wens: eindelijk een keer winnen in Kadiköy, het Fenerbahçe-territorium in het Aziatische deel van de stad. De laatste uitzege van Galatasaray in de derby dateert van 22 december 1999.

Wesley Sneijder was op 17 oktober 2014 de gevierde man met twee goals in de thuiswedstrijd tegen Fenerbahçe.
Wesley Sneijder was op 17 oktober 2014 de gevierde man met twee goals in de thuiswedstrijd tegen Fenerbahçe.

Scoren is Sneijder dit seizoen echter vooral gegeven als Galatasaray thuis speelt. Alleen zijn eerste treffer van deze jaargang maakte de ex-speler van Ajax, Real Madrid en Internazionale op vreemde bodem. In de uitwedstrijd tegen Kayseri Erciyesspor (1-2) scoorde Sneijder in de 68ste minuut de 0-2 met een rake vrije trap.

De aanstaande derby kan belangrijke gevolgen hebben voor de titelrace. Sinds het ontslag van trainer Cesare Prandelli verloor Galatasaray geen competitieduel meer. Met de Turk Hamza Hamzaoglu langs de zijlijn won de club van Sneijder negen van zijn laatste elf Süper Lig-wedstrijden. Doordat Fenerbahçe en Besiktas wel punten morsten verdedigt Galatasaray zondag de koppositie. Fener heeft vier punten minder.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.