Heldenrol Doekhi bij Ajax-opponent Union, Flekken beleeft horrormiddag

SC Freiburg heeft na een pijnlijke nederlaag de tweede plaats in de Bundesliga moeten inleveren. Union Berlin profiteerde met dank aan Danilho Doekhi.

Union Berlin
3 - 1
1899 Hoffenheim

Union Berlin heeft zaterdag bij de herstart van de Bundesliga met dank aan de getoonde veerkracht drie punten gepakt. Halverwege de eerste helft lieten Die Eisernen een uitgelezen kans liggen op voorsprong te komen. Jordan Siebatcheu miste de strafschop die was toegekend na hands van Ihlas Bebou. Kort voor rust presenteerde de aanvaller uit Togo de gastheren de rekening door Hoffenheim op voorsprong te zetten.

Union Berlin, dat op 16 februari de tegenstander van Ajax is in de tussenronde van de Europa League, kwam in de 73ste minuut langszij. Danilho Doekhi tekende met een snoeiharde kopbal voor de Berlijnse gelijkmaker. De Nederlandse verdediger had daarmee zijn kruit nog niet verschoten. In de extra tijd tekende hij ook voor de 2-1. Jamie Leweling bepaalde eindstand op 3-1, waardoor Die Eisernen naar de derde plaats klommen.

Zo zag de heldenrol van Doekhi eruit.

VfL Wolfsburg
6 - 0
SC Freiburg
SC Freiburg

In de aanloop naar de herstart van de Bundesliga had Mark Flekken teruggekeken op zijn uiteengespatte WK-droom en vooruitgekeken naar een nieuwe kans bij Oranje. 'Nu ligt het aan mij te presteren en op het niveau te komen dat ik had. En dan ligt het weer aan de bondscoach', zei de doelman van SC Freiburg donderdag.

Flekken zal Ronald Koeman liever deze zaterdag niet laten zien. Hoewel de goalie weinig viel te verwijten, werd de herstart van de Bundesliga een deceptie voor Freiburg. Na 45 minuten stond er een 3-0 op het scorebord in Wolfsburg, waar Patrick Wimmer en Jonas Wind (2x) de goals voor hun rekening namen.

Wolfsburg vergrootte in de tweede helft de pijn van Freiburg. Yannick Gerhardt, Ridle Baku en Luca Waldschmidt zorgden voor een eclatante overwinning op Freiburg, dat door de nederlaag ook de tweede plaats moest inleveren.

Micky van de Ven leverde met een assist zijn bijdrage aan het succes van Wolfsburg.

Eintracht Frankfurt
3 - 0
Schalke 04
Schalke 04

Eintracht Frankfurt profiteerde van de uitglijder van Union Berlin. De overwinning op hekkensluiter Schalke 04 was genoeg om naar de tweede plaats te springen met een achterstand van vijf punten op koploper Bayern München. Van een overtuigende zege was geen sprake. De openingstreffer van Jesper Lindström op aangeven van Randal Kolo Muani bleek niet de opmaat voor een comfortabele middag. Pas in de slotfase werd via invallers Rafael Borre en Aurelio Buta afstand genomen.

VfL Bochum
VfL Bochum
3 - 1
Hertha BSC
Hertha BSC

VfL Bochum heeft zaterdag een cruciale zege geboekt in de strijd tegen degradatie. De ploeg van Thomas Letsch was te sterk voor Hertha BSC, dat door de nederlaag naar de voorlaatste plaats is gezakt. De basis voor het succes van Bochum werd gelegd in de eerste helft. Philipp Hofmann en Keven Schlotterbeck maakten dankbaar gebruik van het voorbereidende werk van Philipp Förster. Het Berlijnse antwoord op de twee goals bleef achterwege. Bochum, dat door het succes naar de veertiende plaats klom, kon na de 3-0 van Hoffmann met een gerust hart achterover leunen. De Berlijnse eretreffer deed geen pijn meer.

VfB Stuttgart
1 - 1
FSV Mainz 05

VfB Stuttgart en FSV Mainz 05 hielden een punt over aan hun duel. De thuisploeg nam de leiding in de 36ste minuut via Serhou Guirassy, op aangeven van Wataru Endo. Marcus Ingvartsen scoorde in de 40ste minuut en bracht Mainz 05 op gelijke hoogte. De tweede helft verliep doelpuntloos, waardoor besloten werd met 1-1. Mainz is daardoor al vijf duels op rij zonder zege.