Heitinga voert twee wijzigingen door voor bekerfinale tegen PSV

Reacties

Edson Álvarez en Brian Brobbey hebben een basisplaats bij Ajax in de bekerfinale tegen PSV. John Heitinga heeft besloten een week na de verloren topper in Eindhoven te gaan schuiven met Dusan Tadic.

Heitinga voert twee wijzigingen door voor bekerfinale tegen PSV
© Pro Shots
Ajax
Ajax
ns
1 - 1
PSV
PSV

Brobbey was als invaller dreigend in de met 3-0 verloren uitwedstrijd tegen PSV. De 21-jarige spits krijgt nu vanaf het begin de kans. Dit is zijn eerste basisplaats sinds 2 april, toen Ajax op bezoek bij Go Ahead Eagles niet verder kwam dan een 0-0 gelijkspel. Brobbey wordt voorin geflankeerd door Steven Berghuis en Steven Bergwijn.

Tadic moet als nummer 10 het spel naar zich toe gaan trekken. De captain wordt in de rug gesteund door Davy Klaassen en Florian Grillitsch. Zij vormen bij afwezigheid van Kenneth Taylor een duo centraal op het middenveld. Taylor is geschorst voor de finale in De Kuip.

Álvarez is juist weer speelgerechtigd nadat hij voor de vorige confrontatie met PSV geschorst was. De Mexicaan speelt centraal achterin aan de zijde van Jurriën Timber. Calvin Bassey is uit de basis verdwenen. Jorge Sánchez en Jorrel Hato zijn de backs. De zeventienjarige Hato krijgt opnieuw de voorkeur boven Owen Wijndal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.