Heitinga legt keuze voor opvallende Ajax-tactiek uit en licht Álvarez uit

Reacties

John Heitinga heeft uitgelegd hoe hij Ajax donderdagavond wil laten spelen in de return van de tussenronde van de Europa League tegen 1. FC Union Berlin. De Amsterdammers starten in Duitsland in een 3-4-3-formatie.

Heitinga legt keuze voor opvallende Ajax-tactiek uit en licht Álvarez uit
© Pro Shots
Union Berlin
Union Berlin
3 - 1
Ajax
Ajax

Heitinga koos ervoor om Owen Wijndal buiten de basis te laten. 'We proberen een extra middenvelder te creëren, waardoor je in een ruit terecht komt', legde de Ajax-coach uit bij Veronica. 'De buitenspelers moeten het dan breed houden.' Vooral de wisselwerking tussen Steven Berghuis en Mohammed Kudus is belangrijk.

In de bezetting op het middenveld wil Heitinga variatie zien. 'Dat kan Edson zijn die doorschuift, maar dat kan ook andere manieren', wees hij op de belangrijke rol die de Mexicaanse controleur heeft in deze tactiek. 'Álvarez kan op die positie komen, maar hij kan ook in de laatste lijn terecht komen als de tegenstander de bal heeft.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Europa League
Meer over UEFA Europa League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.