Heitinga kritisch op aanvallers Jong Ajax: 'Dat kan niet op dit niveau'

Reacties

Jong Ajax-trainer John Heitinga is niet te spreken over de mentaliteit van zijn ploeg in het Keuken Kampioen Divisie-duel met FC Dordecht. De Amsterdamse talenten gaven daarin een 1-0 voorsprong uit handen.

Heitinga kritisch op aanvallers Jong Ajax: 'Dat kan niet op dit niveau'
© Pro Shots
Jong Ajax
Jong Ajax
1 - 2
FC Dordrecht
FC Dordrecht

In een zeer open wedstrijd op De Toekomst kreeg Jong Ajax vele kansen, maar alleen Max de Waal haalde de trekker over. Heitinga voelde de bui al hangen en kreeg gelijk: in de slotfase sloeg spits Nikolas Agrafiotis tweemaal toe namens de bezoekers. Voor de camera van ESPN sprak de 37-jarige beginnende hoofdtrainer zijn teleurstelling uit.

'Op de eerste paar minuten na domineert er eigenlijk maar één ploeg. Je creëert kans op kans en je scoort er maar één... Vooral de reactie na de 1-1 vond ik zeer teleurstellend. Dan kijk ik met name naar de voorhoedespelers. Na die gelijkmaker weet je dat Dordrecht er nog in blijft geloven, als ik zie hoe een aantal jongens dan de achterwaartse druk verzorgen en eigenlijk de laatste lijn en de middenvelders in de steek laten, dat vind ik teleurstellend', aldus Heitinga.

'Ten eerste moet je die bal binnenschieten, zeker bij een paar momenten waar het nog moeilijker is om hem mis te schieten dan raak. Dan weet je dat zij wat meer risico gaan nemen en had je gehoopt met de snelle jongens voorin: Amourricho van Axel Dongen en Sontje Hansen, vanuit de omschakeling te profiteren van de ruimtes, maar dat lukte niet. Als ploeg hebben we nog een hoop werk aan de winkel: met name je ploeggenoten niet in de steek laten.'

Heitinga werd gevraagd naar Christian Rasmussen, die ook een aantal kansen kreeg. 'Bij vlagen zie je zijn genialiteit, maar bij vlagen zie je ook dat hij vooral op zoek is naar eigen succes', reageerde de trainer. 'Hij had een goed moment bij de 1-0. Maar als de bal er dan niet meer in gaat, moet je in de slotfase net zo lang rennen tot je de bal weer terug hebt, of dat nu Christian is of iemand anders. Nu zag ik een aantal jongens die stopten of dachten: ze lossen het achterin wel op. Dat kan niet op dit niveau, dat moet er heel snel uit', zei Hetinga.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.