Heitinga geeft Brobbey boodschap mee met uitleg over discipline

Reacties

Wat is er aan de hand met Brian Brobbey? John Heitinga kreeg die vraag voorgelegd na de ruime zege op Fortuna Sittard. Een zege waar de 21-jarige spits geen aandeel in had.

Heitinga geeft Brobbey boodschap mee met uitleg over discipline
© Pro Shots
Ajax
Ajax
4 - 0
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard

Brobbey begon in slechts één van de laatste tien Eredivisie-wedstrijden van de Amsterdammers in de basis. Dat was vorige week in de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles (0-0). Hoe kan het toch dat de talentvolle aanvaller zo weinig speelt en dat hij moeite lijkt te hebben om de negentig minuten vol te maken als hij speelt?

Volgens Heitinga is een deel van de oplossing voor de jonge Ajacied op het trainingsveld te vinden, zo maakte hij zondagavond duidelijk tijdens zijn persconferentie. 'Hij is heel explosief en daar heb je ook een grote motor bij nodig. Voor Brian is het belangrijkste dat hij meerdere wedstrijden in een week moet kunnen spelen. Dat begint altijd weer met volhouden. We zijn continu met hem bezig, met dat proces. Daarin is het uiteindelijk belangrijk dat de speler afspraken maakt met zichzelf. Je wilt allemaal het mooiste leven leiden, maar je moet discipline hebben. Hij heeft discipline, maar hij heeft ook hulp nodig. Het is aan ons, dus ook aan mij, om te zorgen dat Brian zo direct topfit is', vertelde de oud-verdediger, die niet de eerste eindverantwoordelijke is bij Ajax die Brobbey zelden negentig minuten laat spelen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dat neemt niet weg dat Heitinga vertrouwen heeft in Brobbey. 'Op de lange termijn moet hij gewoon de eerste spits worden van Ajax 1', zei de trainer, die vervolgens opnieuw hamerde op discipline. 'Intrinsieke motivatie en noem het maar op, prachtige woorden, maar uiteindelijk is het topsport en gaat het om presteren. Voor Brian en alle aanstormende jongens met potentie: zorg dat je het zelf doet. Daar heb je continu discipline voor nodig.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.