Heitinga en Fulham definitief uit elkaar

Reacties

Fulham heeft definitief afscheid genomen van John Heitinga. De dertigjarige verdediger vertrok in januari bij Everton en tekende een contract voor zes maanden bij The Cottagers, die zijn afgegleden naar het Championship.

Heitinga en Fulham definitief uit elkaar

Vorige maand maakte Fulham nog kenbaar Heitinga te willen behouden voor het nieuwe seizoen, maar toen was min of meer al duidelijk dat de 87-voudige Oranje-international elders zijn carrière voort zou zetten.

Vooralsnog heeft Heitinga nog geen beslissing genomen over zijn verder toekomst. 'Of ik nu terugkeer bij Ajax? Ik verwacht het niet', zei de Nederlander onlangs tegen de NOS. 'Een paar jaar geleden zijn ze bij Ajax een andere weg ingeslagen. Ze mikken op de jeugd. Ik ben een echte Ajacied, zou het wel willen, maar ik kan er nu niks over zeggen. Ik moet rustig bekijken wat ik volgend jaar ga doen.'

Heitinga speelde in de periode 1990-2001 in de jeugdopleiding van de Amsterdammers, waarna hij zeven seizoenen deel uitmaakte van het eerste elftal. Via Atlético Madrid en Everton kwam hij in januari van dit jaar terecht bij Fulham, waar hij dit seizoen veertien competitieduels in actie kwam. Ondanks het feit dat Heitinga veel in actie kwam namens Fulham, werd hij niet opgenomen in de voorlopige WK-selectie van Oranje.

De achtergronden rond Oranje volgen? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.