Heitinga en Beerens geven Hertha Nederlands gezicht

Reacties

Hertha BSC verwacht zijn Nederlandse enclave spoedig uit te breiden. Niet alleen AZ-aanvaller Roy Beerens staat in de bangstelling van de Duitsers, ook John Heitinga is op weg naar de Duitse hoofdstad Berlijn.

Heitinga en Beerens geven Hertha Nederlands gezicht

Trainer Jos Luhukay en zijn assistent Rob Reekers zagen de selectie de voorbije weken al worden aangevuld met de Zwitserse vleugelspits Valentin Stocker (FC Basel), de Japanse aanvaller Genki Haraguchi (Urawa Red Diamonds) en de Duitsers Jens Hegeler (Bayer Leverkusen) en Marvin Plattenhardt (1. FC Nürnberg). Ook met John Heitinga (30, foto) hoopt de Berlijnse club een dezer dagen overeenstemming te bereiken.

De 87-voudig Oranje-international, het voorbije half jaar actief voor Fulham en nu transfervrij, onderhandelde afgelopen week met Hertha. Over het tweejarige contract zijn de partijen het inmiddels eens. Aanvankelijk lagen vraag en aanbod ver uit elkaar, maar het kamp-Heitinga heeft het financiële eisenpakket verlaagd waardoor beide partijen op een akkoord afstevenen.

Hoewel de ervaring van de voormalige Ajacied zeer van pas komt, zocht Hertha lange tijd naar een linksbenige en vooral jongere centrumverdediger. Volgens Rafael van der Vaart doet Hertha met het aantrekken van Heitinga goede zaken. 'Met Heitinga krijgen ze een klasse-verdediger, die veel ervaring heeft opgedaan in de buitenlandse topcompetities. Bovendien is hij een echte leider, die vooral goed leiding kan geven aan jonge spelers', zegt hij tegen BZ.

Beerens
De komst van Roy Beerens naar Hertha BSC laat nog op zich wachten. De rechtsbuiten van AZ is zelf al akkoord over een verbintenis tot medio 2017. Alleen wacht AZ nog steeds op een nieuwe toenadering van de Duitsers. Hoewel ook Feyenoord in verband is gebracht met Beerens, hebben de Rotterdammers zich niet in Alkmaar gemeld. Het contract van de buitenspeler loopt volgend jaar af. Hij speelt sinds 2011 voor AZ.

Lees in de nieuwe editie van Voetbal International meer over de transferperikelen rond Roy Beerens, die door de onderhandelingstactieken van Hertha BSC nog op zich laat wachten. Klik hier om de nieuwe VI te bestellen
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.