Heimwee Agüero, Ziyech openhartig, Sánchez slaapt niet

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Heimwee Agüero, Ziyech openhartig, Sánchez slaapt niet

'Het is duidelijk dat ik zal terugkeren bij Independiente en daar mijn carrière zal afsluiten. Mijn familie weet dat en hier weten ze dat ook.'
• Sergio Agüero
heeft zijn toekomstplannen nog steeds niet gewijzigd. De 27-jarige spits wil zijn loopbaan beëindigen bij de club waarvoor hij in 2003 debuteerde. 'Ik geef jullie mijn woord dat ik terug wil naar Avellaneda, als ik Engeland verlaat. Ik droom ervan samen met mijn broers te spelen. Als mijn contract met Manchester City afloopt, ga ik daarheen.' Wat die belofte waard is, zal moeten blijken, want de verbintenis van Agüero loopt nog tot 2019. Zelfs dan is hij nog maar 31. Misschien heeft Kun last van heimwee? (Independiente en la Uno)

• Andy van der Meijde voelt in zijn nieuwe programma op YouTube Hakim Ziyech aan de tand. De 22-jarige middenvelder benadrukte nog maar eens na dit seizoen te willen vertrekken bij FC Twente en sprak over zijn keuze voor de Marokkaanse nationale ploeg. Waarom hij niet bij Oranje zit? 'Dat moet je aan Danny Blind vragen. Ik werd pas gebeld nadat ik voor Marokko had gekozen. Daarvóór heb ik niks van hem gehoord', aldus de openhartige Ziyech bij Andy in de auto.

De successen van Andrés Guardado zijn ook doorgedrongen in zijn vaderland Mexico. Vier landgenoten van de PSV-middenvelder waren donderdag in de fanshop om een shirt van de publiekslieveling te bemachtigen. En dat was hen blijkbaar veel waard. Want heen en weer reizen van Eindhoven naar het Midden-Amerikaanse land is toch geen sinecure. Gek van het spelletje, zullen we maar zeggen...

'Als ik geen doelpunten maak, voelt het alsof ik het team in de steek laat en voel ik me schuldig. Ik ga naar huis, kan niet slapen en vind dat ik beter moet spelen.'
Alexis Sánchez lééft van doelpunten. Dat vertelt de Chileense spits op de website van Arsenal. Sánchez moet de afgelopen maanden een zwaar leven hebben gehad, want zijn treffer van afgelopen zaterdag tegen Tottenham Hotspur was pas zijn eerste in de Premier League sinds 17 oktober. De aanvaller zal sindsdien dus een hoop slapeloze nachten hebben gehad.

'VVSB alsnog naar de KNVB-bekerfinale.'
Dat is de kop boven een artikel op de website van de KNVB, waarin de voetbalbond uitlegt dat het de Zondagtopklasser (in de halve finale van het toernooi uitgeschakeld door FC Utrecht) heeft uitgenodigd voor de eindstrijd op 24 april. De amateurs uit Noordwijkerhout worden opgehaald en weer thuisgebracht door de spelersbus van Oranje. 'We zijn erg blij dat het team er op deze manier toch bij is', licht Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal van de KNVB, de actie toe.

'Ik vind het verkeerd wat hij gedaan heeft, maar bij sommigen is het gebruikelijk in de rust van shirt te wisselen. Het zit in hun cultuur. Ik wil er geen issue van maken. Ik denk dat Eden geen slechte intenties had.'
• Eden Hazard scoorde dit seizoen nog niet één keer voor Chelsea in zowel de Premier League als de Champions League en haalde zich woensdag de woede van de Engelse fans op de hals. De Belg besloot al na het rustsignaal zijn shirt te ruilen voor het tricot van Ángel Di María van Paris Saint-Germain. Het bewijs dat Hazard niet meer met Chelsea bezig is, vinden de supporters. Interim-manager Guus Hiddink probeerde na afloop van de 1-2 nederlaag de rust te bewaren.

• Een fraai waterballet bij de training van Napoli!

• Rosenborg BK heeft een wel heel bijzondere manier gevonden om de training wat op te vrolijken. De Noorse club ging voor de mooiste volley aller tijden door de bal vanaf een hoog flatgebouw het stadion in te schieten, waar enkele spelers probeerden vervolgens een doelpunt te maken. Na 44 pogingen was het eindelijk raak en dat leverde mooie beelden op:

• De verwachtingen waren hooggespannen toen Memphis Depay van PSV overstapte naar Manchester United, maar de buitenspeler heeft daar nog niet aan kunnen voldoen bij The Red Devils. De wisselende prestaties van Memphis waren voor een muzikale voetballiefhebber reden een geheel eigen versie van het nummer Walking in Memphis in te zingen.

'Iedereen zei me: "Ga naar China en haal dat geld op", maar ik en mijn familie zijn gelukkig hier. En geluk en tevredenheid zijn voor mij belangrijker dan geld.'
Brown Ideye had een lucratieve deal kunnen sluiten met een club uit de Chinese Super League, zoals onder anderen Jackson Martínez, Ramires, Gervinho en Obafemi Martins, maar de 27-jarige Nigeriaan blijft Olympiakos Piraeus trouw. (Transfermarkt.de)

• Inmiddels staat Kevin-Prince Boateng weer onder contract bij AC Milan, maar de Ghanees is nog altijd in het bezit van een skybox in het stadion van Schalke 04. De Duitse club liet hem eind vorig jaar transfervrij gaan en sindsdien staat de loge leeg. Het optrekje (32 vierkante meter) werd op internet aangeboden voor achtduizend euro per maand, of 96 duizend euro per jaar, en die advertentie heeft volgens de boulevardkrant Bild al een nieuwe huurder opgeleverd.

Javi Márquez lijkt een wel erg grote fan van Real Madrid-middenvelder Luka Modric te zijn. Márquez, zelf speler van Granada, heeft namelijk besloten zijn pasgeboren zoon Modric te noemen. De 29-jarige Spanjaard wilde niet zeggen of hij zijn kind ook echt heeft vernoemd naar de Koninklijke Kroaat of dat hij Modric gewoon een mooie naam vindt.

• Liverpool-icoon Jamie Carragher stelde in aanloop naar het Europa League-duel tussen zijn vroegere club en aartsrivaal Manchester United zijn droomelftal samen met oud-spelers van The Reds én The Red Devils. Opmerkelijk genoeg passeert hij zijn voormalig ploegmaat Steven Gerrard.

Doel: Peter Schmeichel (Manchester United).
Verdediging: Phil Neal (Liverpool), Mark Lawrenson (Liverpool), Alan Hansen (Liverpool), Denis Irwin (Manchester United).
Middenveld: Cristiano Ronaldo (Manchester United), Graeme Souness (Liverpool), Sir Bobby Charlton (Manchester United), George Best (Manchester United).
Aanval: Ian Rush (Liverpool), Kenny Dalglish (Liverpool).

'Er speelden toen zeven Nederlanders bij Anderlecht en ook hun trainer (Aad de Mos, red.) was een Nederlander. In de terugwedstrijd was ook de scheidsrechter nog eens een Nederlander, dus het was toen lastig hen te verslaan.'
• Shakhtar Donetsk neemt het vanavond in de achtste finale van de Europa League op tegen Anderlecht. De naam van die club alleen al bezorgt trainer Mircea Lucescu – die in het seizoen 1989/90 met Dinamo Boekarest onderuitging in de halve finale om de Europa Cup II tegen de Belgen - nog weleens nachtmerries. (Sporza)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.