Heftige boodschap Dolberg: spits lijdt aan diabetes type 1

Reacties

Kasper Dolberg lijdt aan diabetes type 1. Dat heeft de Deense spits van OGC Nice maandag bekendgemaakt via Instagram. De voormalig aanvaller van Ajax verwacht ondanks de diagnose gewoon te kunnen blijven voetballen op topniveau.

Heftige boodschap Dolberg: spits lijdt aan diabetes type 1
© Pro Shots

Dolberg maakte zondag in het competitieduel met Montpellier als invaller zijn rentree, nadat hij de afgelopen twee wedstrijden van Nice tegen Olympique Marseille en Angers had gemist. Nu heeft de 24-jarige Deen uitgelegd waarom hij tijdens die duels ontbrak: hij lijdt aan diabetes type 1, een chronische auto-immuunziekte. Patienten die aan de ziekte lijden, moeten elke dag insuline spuiten.

'Natuurlijk is het een verrassing voor me, maar ik ben eerlijk gezegd ook opgelucht dat ik nu eindelijk weet waarom ik me de laatste twee weken niet goed voelde', schrijft Dolberg in zijn verklaring aan de supporters van Nice. 'Ik ben ook heel blij dat de dokters mij hebben bevestigd dat dit met de juiste behandeling geen negatieve invloed op mijn voetbalcarrière hoeft te hebben.'

Dolberg voelt zich naar eigen zeggen al een stuk beter nu hij weer een week heeft getraind. 'Ik begin een beetje gewend te raken aan de behandeling.' Wel heeft hij in samenspraak met bondscoach Kasper Hjulmand besloten dat hij tijdens de komende interlandperiode niet zal uitkomen voor Denemarken. Hij bedankt de club en de Deense voetbalbond voor hun steun en hun begrip.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer K. Dolberg
Meer over K. Dolberg
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.